Συντεχνίες ΑΗΚ: Θέμα τάξης για Λακκοτρύπη

Είναι ανήθικο, υπουργός να συνοδεύει επιχειρηματίες στον έφορο αποκρατικοποιήσεων με στόχο την πώληση ημικρατικών οργανισμών όπως είναι η ΑΗΚ, δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στον οργανισμό, Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφερόταν σε πληροφορίες ότι ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης προέβη σε μια τέτοια ενέργεια, διερωτώμενος παράλληλα ποιος είναι ο ρόλος του υπουργού, καθήκον του οποίου θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος.

Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι οι συντεχνίες κρατούνται στο σκοτάδι όσον αφορά το τι αποφασίζουν οι κυβερνώντες και πληροφορούνται τις όποιες εξελίξεις μέσω των μέσων ενημέρωσης.

Υποστήριξε ότι ο υπουργός Ενέργειας λειτουργεί εκτός των αρμοδιοτήτων του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιστημονικού προσωπικού της ΑΗΚ Άδωνης Γιασεμίδης επισήμανε ότι η ΑΗΚ ανήκει στο λαό και δεν αποτελεί ιδιοκτησία της όποιας κυβέρνησης ή του όποιου υπουργού.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καλύπτει με ένα πέπλο μυστηρίου τη μελέτη για την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ. Διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν την Παρασκευή η αρμόδια επιτροπή που ανέλαβε τη μελέτη της ιδιωτικοποίησης να βρίσκεται στα γραφεία του οργανισμού και να μαζεύει στοιχεία και το βράδυ να εκδίδει πόρισμα.

Περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί επίσης η ενέργεια της κυβέρνησης να ψάχνει επενδυτές στο εξωτερικό, τη στιγμή που τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει στο θέμα αυτό.

Ο κ. Γιασεμίδης υπενθύμισε ότι το καθεστώς της ΑΗΚ καθορίζεται συνταγματικά και για να πωληθεί θα πρέπει να τροποποιηθεί η συνταγματική πρόνοια από τη βουλή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy