Συντεχνίες και Συνεργατική συναντώνται εκ νέου την Τρίτη

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο στη μία μετά το μεσημέρι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπαλλήλων του Συνεργατισμού με τη διοίκηση της τράπεζας, για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, κι ενώ η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν έχει σμικρυνθεί από την έναρξη του διαλόγου. Στην αυριανή συνάντηση αναμένεται, σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο ΚΥΠΕ, η τράπεζα να παρουσιάσει επίσημη πρόταση.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ ΟΙΥΚ Ελισσαίος Μιχαήλ ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχει ακόμα απόσταση μεταξύ των πλευρών και πρόσθεσε ότι βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής συνάντησης για να ακούσουν την πρόταση της τράπεζας.

«Αναμένουμε επίσημη εισήγηση αύριο. Η κατάσταση είναι η ίδια» σημείωσε.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, Σάββας Τούλουπος είπε πως αναμένουν ότι η τράπεζα έχει λάβει σοβαρά υπόψιν όσα τις μετέφεραν οι συντεχνίες στις προηγούμενες συναντήσεις και ότι αύριο θα προσέλθει στη συνάντηση με ένα ελκυστικό σχέδιο, διαφορετικά, υπέδειξε, δεν θα έχει επιτυχία.

Σύμφωνα με τον κ. Τούλουπο, πέραν του ποσού της αποζημίωσης, η πρόταση θα πρέπει να αναφέρεται και σε άλλες παραμέτρους, όπως τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του σχεδίου, δηλαδή πότε θα τρέξει το σχέδιο, πότε θα αποχωρήσουν οι 900 και πότε θα γίνει η μεταφορά υπαλλήλων στην Ελληνική. Επιπρόσθετα η πρόταση θα πρέπει να αναφέρεται στα σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την πληρωμή των αδειών και τα συμβατικά δάνεια εκείνων που θα αποχωρήσουν.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με το ποσό της αποζημίωσης, η τελευταία πρόταση της τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη βδομάδα, καθορίζει ελάχιστο ποσό τις €20,000 και μέγιστο ποσό τις €170,000.

Ο ΓΓ της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης ανέφερε από πλευράς του ότι η συντεχνία αναμένει να ακούσει αύριο την πρόταση της τράπεζας και δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΥΚ ζητά αποζημίωση ίση με 5 ετήσιους μισθούς με μέγιστο ποσό τις €200.000 και ελάχιστο τις €100.000. Ζητά επίσης το δικαίωμα επιλογής (Τράπεζα, Φορέας, Σχέδιο, κτλ), να ισχύει και για τους εργαζόμενους της Altamira, να συνεχισθεί η κάλυψη τους για 5 χρόνια (Σχέδιο Υγείας + Ασφάλεια Ζωής) και πληρωμή του συνόλου των συσσωρευμένων αδειών και διατήρηση των όρων των συμβατικών δανείων και μετά την αποχώρηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy