Σύντομα η ενοποίηση των δικτύων κινητής

Πέντε παροχείς GSM, δύο από τα κατεχόμενα και τρεις από τις ελεύθερες περιοχές, θα ενώσουν τα συστήματα ώστε τα κινητά τηλέφωνα να λειτουργούν σε ολόκληρο το νησί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τ/κ εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου, Φικρί Τορός, ο οποίος ανέφερε ότι έχει γίνει η τεχνική και νομική μελέτη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τορός σε δηλώσεις του στο τ/κ “πρακτορείο ειδήσεων” είπε ότι πρόκειται για τις εταιρείες Telsim, KKTCELL, Cyta, Primetel και MTN, οι οποίες θα ενωθούν ηλεκτρονικά και έπειτα για την έκδοση τιμολογίου. Πότε θα είναι έτοιμο για υλοποίηση το έργο αυτό και η διαδικασία θα ανακοινωθούν αργότερα, πρόσθεσε.

Εξάλλου, σε γραπτή του δήλωση ο γενικός διευθυντής της Turkcell στα κατεχόμενα, Αϊμπάρς Καραάτματζα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του στηρίζει την άρση των εμποδίων στην ελευθερία της επικοινωνίας, που είναι ένα από τα θεμελιακά δικαιώματα, σε περίπτωση που αυτή η κίνηση έχει την έγκριση και αποδοχή των σχετικών “θεσμών”. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία του κλήθηκε πριν ένα χρόνο από το τ/κ επιμελητήριο και κατέθεσε τις τεχνικές της προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος στην αρμόδια επιτροπή, ενώ συμμετείχε και σε συνάντηση που διοργάνωσε από κοινού με το ΚΕΒΕ με όλους τους παροχείς GSM για το θέμα.

Δεν συμμετείχε, διευκρίνισε, σε άλλη συνάντηση ούτε και ζητήθηκε από αυτούς να δώσουν κάποια έκθεση σε οποιονδήποτε εκφράζοντας ετοιμότητα να εργαστούν για τη λύση του προβλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy