Συντριβή ελικοπτέρου με 2 νεκρούς στο Μεξικό, επέζησε ο υπουργός Εσωτερικών

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκε νωρίτερα ο σεισμός των 7,2 βαθμών, προκειμένου οι αξιωματούχοι να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών

Στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού και ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα συνετρίβη την Παρασκευή σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος, αλλά οι ανώτεροι αξιωματούχοι επέζησαν. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκε νωρίτερα ο σεισμός των 7,2 βαθμών, προκειμένου οι αξιωματούχοι να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στο δυστύχημα που σημειώθηκε την ώρα που το ελικόπτερο προσπαθούσε να προσγειωθεί.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω Twitter αναφέροντας ότι οι δύο άνθρωποι ήταν στο έδαφος σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο.

Οι αξιωματούχοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να δουν τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την αγροτική πολιτεία και την Πόλη του Μεξικού χθες βράδυ.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε αμέσως ανθρώπινες απώλειες, αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ήδη πέντε μήνες μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών στην ανοικτή κλίμακα Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αν και αυτή τη φορά οι πολίτες ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι, μεταδίδει το Notimex.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy