Σιωπούν για την γκάφα τους με το χαλλούμι

Α. Καυκαλιάς: Η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε λεπτομερή ενημέρωση για το τι έγινε

Καμία ανταπόκριση και καμία απάντηση δόθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου ή από την κυβέρνηση για την γκάφα που έγινε με το χαλλούμι.

Όπως αποκάλυψε η «Χαραυγή», το Υπουργείο Εμπορίου λόγω ασυνεννοησίας δεν έστειλε εκπρόσωπό του για να παρευρεθεί σε σημαντική δικαστική υπόθεση σε βρετανικό δικαστήριο, όπου αμφισβητείται η πιστοποίηση του κυπριακού χαλλουμιού.

Οι προεκτάσεις του θέματος φαίνεται να είναι πολύ σοβαρές, τόνισε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς. «Η κατοχύρωση του παραδοσιακού μας προϊόντος», σημειώνει, «αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την αγροτική οικονομία του τόπου». «Λυπούμαστε ωστόσο να παρατηρήσουμε, ότι η παράλειψη της κυβέρνησης να εκπροσωπηθεί στη συγκεκριμένη δικαστική διαδικασία καταδεικνύει το λιγότερο προχειρότητα και ανεπάρκεια στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. Χειρισμοί οι οποίοι ενδεχομένως να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά στην προσπάθεια κατοχύρωσης του προϊόντος».

Το χαλλούμι, καταλήγει ο Α. Καυκαλιάς, αποτελεί ένα από τα κυριότερα εξαγώγιμα προϊόντα του τόπου μας και δεν χωρούν ερασιτεχνισμοί.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να επιδείξει τη μέγιστη πολιτική βούληση και υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτού του πολύ σοβαρού θέματος. «Θα αναμένουμε», είπε ο Α. Καυκαλιάς, το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού, ο οποίος διορίστηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα και τον καταλογισμό ευθυνών εκεί όπου ανήκουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε λεπτομερή ενημέρωση για το τι ακριβώς έγινε με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy