Σειρά συναντήσεων για τη διάβρωση των παραλιών

Aπό τον δήμο Γεροσκήπου ξεκίνησαν σήμερα οι στοχευμένες συναντήσεις βασικών κοινωνικών εταίρων (focus group) που θα πραγματοποιηθούν σε Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο για το πρωτοπόρο ευρωπαϊκό έργο SAVEMEDCOAST με σκοπό την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων και των απειλών από την ανύψωση της στάθμης της θάλασσας στη Μεσόγειο.

Η κυπριακή εταιρεία ISOTECH Ltd Ερευνητές- Σύμβουλοι Περιβάλλοντος, είναι κύριος εταίρος του έργου, σύμφωνα με την Ακτομηχανικό Ξένια Λοιζίδου επιστημονικό υπεύθυνο της εταιρείας ISOTECH που έχει κύριο ρόλο στο έργο.

Το SAVEMEDCOASTS χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο Δ. Γεροσκήπου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας διαφύλαξης του περιβάλλοντος.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε, φιλοξενεί τη συνάντηση για τον επηρεασμό των τοπικών οικονομιών όσον αφορά την ανύψωση της θάλασσας.

Ο κ.Παυλίδης ευχήθηκε όπως αυτή η συνάντηση βοηθήσει – όπως είπε- πάρα πολύ τον Δήμο στο να μελετήσει πως μπορεί να διαφυλάξει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον , τις θάλασσες και να έχουμε μια καλύτερη προοπτική στο μέλλον.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy