Συρία: 150 άνθρωποι νεκροί από επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) γνωστοποίησε την Τρίτη ότι περίπου 150 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν το Σάββατο, όταν εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στο έδαφος της Συρίας, στο μέσο τμήμα της κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού.

Οι επιδρομές αυτές ανακοινώθηκαν την ώρα που η Ουάσινγκτον προτρέπει την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση εν μέσω της επιχείρησης που διεξάγει εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων στη βόρεια Συρία και να δώσει την έμφαση στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές πρόσφατα ότι θα διατηρήσουν επ’ αόριστον στρατιωτική παρουσία στο συριακό έδαφος, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής με στόχους να αποτραπεί το ενδεχόμενο να ανασυνταχθεί και να εμφανιστεί ξανά το ΙΚ, να περιοριστεί η επιρροή του Ιράν στην περιοχή και να ασκηθεί πίεση για την αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία μέσω μιας διπλωματικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Αυτά τα “πλήγματα ακριβείας” ήταν αποτέλεσμα μιας “εκτεταμένης συλλογής πληροφοριών για να επιβεβαιωθεί ότι υπήρχε ένα αρχηγείο και κέντρο ελέγχου και διοίκησης του ΙΚΙΛ σε μια τοποθεσία υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του ΙΚΙΛ στο διεκδικούμενο μέσο τμήμα της Κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού”, ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνασπισμός την Τρίτη, στην οποία χρησιμοποιείται το ακρώνυμο της παλιότερης ονομασίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε).

Οι επιδρομές έγιναν κοντά στην Ας Σάφα της Συρίας και είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 145 ως 150 τζιχαντιστές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), στις οποίες συμμετέχουν Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), βοήθησαν στον εντοπισμό και την παρατήρηση των στόχων.

Ο συνασπισμός υπολόγιζε πρόσφατα ότι απομένουν λιγότεροι από 1.000 τζιχαντιστές του ΙΚ σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας, τονίζει όμως πως η οργάνωση συνεχίζει να αποτελεί απειλή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy