Σύσκεψη για πρόληψη πυρκαγιών το καλοκαίρι

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Γεωργίας και όλων των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών με στόχο τον συντονισμό όλων σε θέματα καταστολής και πρόληψης πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε πως χάρη στην καλή δουλειά που έγινε πέρσι σε θέματα πρόληψης πέρα από την οργάνωση και τον προγραμματισμό – πέρσι δαπανήθηκε και ένα ποσό γύρω στις 100 χιλ. για σκοπούς διαφώτισης του κοινού – υπήρξαν πολύ καλά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα οι πυρκαγιές συγκριτικά με άλλα χρόνια να ήταν λιγότερες.

“Άρα”, σημείωσε ο κ. Χάσικος, “μέσα από την οργάνωση και με τη βοήθεια του Θεού και λίγη τύχη φιλοδοξούμε ότι και φέτος θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις πυρκαγιές καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια κυρίως σε θέματα πρόληψης. Όλα αυτά για το καλό του τόπου, του φυσικού πλούτου που έχουμε, του λαού και της οικονομίας ευρύτερα”.

Ήδη, συνέχισε, κάθε πλευρά έχει καταθέσει τα μέσα που διαθέτει είτε αυτά είναι πτητικά ή άλλα μηχανοκίνητα ενώ καταγράφηκε και το ανθρώπινο δυναμικό στο τι μπορεί να προσφέρει.

“Όλα αυτά θα είναι υπό τη στενή παρακολούθηση του Υπουργείου των Εσωτερικών. Προς επιβεβαίωση τούτων αλλά κυρίως για διαπίστωση λαθών, παραλείψεων και για σκοπούς βελτίωσης θα γίνει πραγματική άσκηση στις 12 Μαΐου. Ήδη έχει γίνει μια άσκηση επί χάρτου αλλά θα ακολουθήσει η πραγματική άσκηση στις 12 Μαΐου και μέσα από αυτή την άσκηση ενδέχεται να διαπιστωθούν και άλλα που πρέπει να γίνουν για σκοπούς πρόληψης”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα έχουμε πτητικά μέσα, είπε πως “είναι τα δύο ελικόπτερα που έχει ενοικιάσει η Κυβέρνηση, τα KAMOV. Είναι άλλα τρία ελικόπτερα από πλευράς Αστυνομίας που θα διατίθενται και ένα τέταρτο περί τον Ιούλιο. Είναι άλλα δύο ελικόπτερα από πλευράς Εθνικής Φρουράς και άλλο τρίτο για σκοπούς συντονισμού. Είναι επίσης δύο αεροπλάνα που διαθέτει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, άρα από πλευράς πτητικών μέσων, πιστεύω ότι θα είμαστε αυτάρκεις και επιπλέον άμα και όταν χρειαστεί έχουμε και τα πτητικά μέσα των Βρετανικών Βάσεων”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy