Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή στην Κω

Δεν προκλήθηκαν ζημιές στο νησί της Κω από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 10: 42 σήμερα, στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας που βρίσκεται σε έξαρση, και το επίκεντρο της οποίας υπολογίζεται στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους κατοίκους του νησιού καθώς και στη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν της δικαιολογημένης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 358 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας ή 38χλμ βορειοανατολικά της Κω.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Από την πλευρά του το Αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy