Συσπείρωση για Brexit ζητά ο Φάρατζ

Τη συσπείρωση του στρατοπέδου υπέρ του ‘Brexit’, της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διενέργεια μίας θετικής εκστρατείας ζήτησε με ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας UKIP είπε ότι αυτοί που επιθυμούν την έξοδο από την ενωμένη Ευρώπη θα έπρεπε να εστιάσουν την προσοχή τους στην αποδόμηση της στρατηγικής αναδιαπραγμάτευσης της σχέσης Λονδίνου-Βρυξελλών που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ως βασικό επιχείρημα υπέρ του Brexit ο κ. Φάρατζ χρησιμοποίησε το ότι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ θα σημάνει την εμπλοκή της σε μια στενότερη πολιτική ένωση. «Αν περάσει αυτών που λένε ‘ναι’ στην ΕΕ, τότε κινούμαστε πιο κοντά στο να ενταχθούμε στο ευρώ», πρόσθεσε ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός.

Οι Βρετανοί θα κληθούν με δημοψήφισμα να απαντήσουν αν θέλουν να μείνει η χώρα μέλος της ΕΕ. Ο κ. Κάμερον έχει υποσχεθεί πως το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί έως το τέλος του 2017, με όλο και περισσότερες δημοσιογραφικές αναφορές να προσδιορίζουν την ημερομηνία διεξαγωγής του γύρω στα μέσα του 2016.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy