Συστάσεις Αστυνομίας προς οδηγούς φορτηγών οχημάτων

Σε συστάσεις προβαίνει η Αστυνομία προς οδηγούς φορτηγών οχημάτων κατά τη μεταφορά φορτίου, ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή πτώσης του φορτίου.

Το φορτίο , όπως τονίζει η Αστυνομία, μπορεί να πέσει στα οχήματα που ακολουθούν το φορτηγό όχημα ή να ανακόψει την ελεύθερη πορεία τους πέφτοντας στο δρόμο, αναγκάζοντας τους οδηγούς να ελιχθούν επικίνδυνα και να απωλέσουν τον έλεγχο του οχήματος τους.

Αποτέλεσμα μπορεί να είναι η πρόκληση σοβαρών ή και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.
Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα, εκτός αν δοθεί άδεια για μεταφορά υπερμεγέθους φορτίου, από τον Έφορο Οχημάτων, (Τμήμα Οδικών Μεταφορών), σε συνεργασία με τις Αρχές Ηλεκτρισμού και Τηλεπικοινωνιών, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και την Αστυνομία.

Οποιοδήποτε φορτίο πρέπει να μην εξέχει περισσότερo τoυ 10% τoυ συvoλικoύ μήκoυς τoυ oχήματoς, ενώ πρέπει να μην εξέχει από το ολικό πλάτος του οχήματος και το επιτρεπόμενο ύψος του φορτίου είναι μέχρι 4 μέτρα από το έδαφος.

Σε περίπτωση που τo φoρτίo είvαι άμμoς, χαλίκια, ασβέστης, σιτηρά ή οτιδήποτε άλλο πoυ μπoρεί vα σκoρπιστεί από τov άvεμo ή τoυς κραδασμoύς τoυ oχήματoς, αυτό πρέπει vα είvαι καλυμμέvo με πρoστατευτικό κάλυμμα.

Οι οδηγοί φορτηγών οχημάτων, αμέσως μετά από πτώση του φορτίου που μεταφέρουν επιβάλλεται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και να ενημερώνουν τις Αρχές για παροχή βοήθειας, ώστε να καθαρίζεται άμεσα ο δρόμος και ώστε όπου χρειαστεί να γίνεται ασφαλής ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας από την Αστυνομία.

Ο μη καθαρισμός του οδοστρώματος μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση τροχαίων συγκρούσεων, αφού ενδεχόμενα το οδόστρωμα να καταστεί επικίνδυνα ολισθηρό, ενώ μπορεί να προκληθεί ζημιά στα διερχόμενα οχήματα, για παράδειγμα στα ελαστικά των οχημάτων, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να απωλέσουν τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy