Συζήτηση για την αλλαγή της ώρας στη «βουλή»

Η αλλαγή της ώρας στα κατεχόμενα ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στη «βουλή».
 
Ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουμάν είπε ότι, σύμφωνα με αναφορές, εάν αλλάξει η ζώνη ώρας της Τουρκίας, τότε θα αλλάξει και στο ψευδοκράτος, και σημείωσε ότι εάν ισχύει αυτό, τότε δεν είναι ανάγκη να υπάρχει «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα.
 
Ο Ερχουμάν υπενθύμισε ότι μαθητές σκοτώθηκαν πέρσι καθ’ οδόν προς το σχολείο τους ενόσω ήταν ακόμη σκοτάδι, και σημείωσε ότι η «κυβέρνηση» δεν αναλαμβάνει ευθύνη ούτε δείχνει οποιανδήποτε βούληση όσον αφορά το θέμα της αλλαγής της ώρας.
 
Είπε, επίσης, ότι το «υπουργικό συμβούλιο» έλαβε απόφαση για τη θερινή ώρα το 2004 και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση» ύστερα από 12 χρόνια ακύρωσε την απόφαση εκείνη.
 
Ο Ερχουμάν ανέφερε ότι η διατήρηση της θερινής ώρας είναι «παράνομη» και ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, τότε το κόμμα του θα προσφύγει στο «δικαστήριο».
 
Ο «υπουργός παιδείας και πολιτισμού» Οζντεμίρ Μπέροβα δήλωσε ότι το θέμα της ώρας χρησιμοποιείται για σκοπούς συζήτησης, λέγοντας ότι οι πλείστες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες γίνονται σε συνεργασία με την Τουρκία και έτσι είναι φυσικό να χρησιμοποιείται η ίδια ώρα με την Τουρκία.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy