Σκάφος διάσωσης προσφύγων ταξιδεύει για να σώσει ακροδεξιούς

Ένα σκάφος ΜΚΟ που έχει σώσει τη ζωή εκατοντάδων μεταναστών στη Μεσόγειο ταξιδεύει για τη διάσωση μιας ομάδας ακροδεξιών ακτιβιστών κατά της μετανάστευσης, των οποίων το πλοίο βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Η γερμανική ΜΚΟ Sea Eye δήλωσε ότι ένα από τα σκάφη αναζήτησης και διάσωσης είναι στο δρόμο για το C-Star, στο οποίο επιβαίνουν μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας, η οποία έστειλε σήμα κινδύνου μετά από βλάβη του κινητήρα που δεν επέτρεψε στο πλοίο να ελιχτεί.

Ο Michael Busch Heuer, ο ιδρυτής του οργανισμού βοήθειας με έδρα το Ρέγκενσμπουργκ, ο οποίος λειτουργεί δύο σκάφη διάσωσης που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2016, δήλωσε ότι ήταν καθήκον οποιουδήποτε στη θάλασσα «να βοηθήσει τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξαρτήτως καταγωγής, Θρησκείας ή πεποιθήσεων».

«Δεδομένου ότι το σκάφος μας Sea Eye είναι πιο κοντά στο C-Star, μας δόθηκε εντολή από το κέντρο συντονισμού ναυσιπλοΐας στη Ρώμη, την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης για τη Δυτική Μεσόγειο, να πάμε να το βοηθήσουμε», δήλωσε η ΜΚΟ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy