Σκάφος που δεν χωράει στο λιμάνι – Απέκρυψαν το θέμα απο την επιτροπή Άμυνας

Απίστευτη προχειρότητα από πλευράς κυβέρνησης, αφού όπως είπε γνώριζαν από την ώρα που το παράγγειλαν – πριν από τρία χρόνια –

Η κυβέρνηση απέκρυψε από την επιτροπή Άμυνας της Βουλής ότι χρησιμοποιήθηκε άλλο κονδύλι για να γίνουν έργα εμβάθυνσης στο λιμάνι της ναυτικής Βάσης της Βουλής για να μπορέσει να μπει μέσα το σκάφος ανοικτής θάλασσας Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης και να γίνουν τα εγκαίνια του στην προεκλογική περίοδο, δήλωσε στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Κώστας Κώστα.

Έκανε λόγο για απίστευτη προχειρότητα από πλευράς κυβέρνησης, αφού όπως είπε γνώριζαν από την ώρα που το παράγγειλαν – πριν από τρία χρόνια – ότι δεν θα χωρούσε στο λιμάνι. Και έτρεξαν την τελευταία στιγμή να βρουν κονδύλια για να γίνουν τα απαιτούμενα έργα στο λιμάνι.

Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Χαραυγή, ο κ. Κώστα είπε ότι σε κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής, υπήρχε προς έγκριση κονδύλι όχι για εμβάθυνση και διαπλάτυνση του λιμανιού αλλά της εισόδου της Βάσης. Το κονδύλι δεσμεύθηκε απ’ όλα τα κόμματα, μέχρι να γίνει πλήρης ενημέρωση της επιτροπής. Μετά τις προεδρικές εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Κώστα, εργαζόμενοι στην εταιρία που ανέλαβε τα έργα στη ναυτική βάση, εξέφραζαν παράπονα ότι έμειναν απλήρωτοι λόγω της δέσμευσης του κονδυλίου. Όταν ρωτήθηκαν οι αρμόδιοι, είπαν ότι για την εμβάθυνση του λιμανιού χρησιμοποιήθηκε άλλο κονδύλι από άλλο προϋπολογισμό για να το δώσουν στην εταιρία να ξεκινήσει και χωρίς να ενημερωθεί η Επιτροπή.

Τελικά, κατέληξε ο Κώστας Κώστα, η κυβέρνηση έφερε πρόσφατα το κονδύλι στην Επιτροπή η οποία το ενέκρινε με πλειοψηφία.

Είπε επίσης ότι τα δημοσίευματα της Χαραυγής ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και απόδειξη τούτου, είπε, είναι ότι το υπουργείο δεν σχολίασε καν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy