Σκάλα των δεσμεύσεων

Όλες οι επαρχίες έχουν παράπονο για τις καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά έργα. Και με το δίκιο τους, αφού με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου το 2017 η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών που περιλήφθηκαν στον προϋπολογισμό, ανήλθε μόλις στο 71%. Όσο για τις δεσμεύσεις εκτός προϋπολογισμού, εκεί το ποσοστό κυμάνθηκε σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Το πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα είναι η Λάρνακα. Η ιστορία με τη μετακίνηση των πετρελαιοειδών και τη μαρίνα κατάντησε ανέκδοτο. Επίσης προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι θα ήταν έτοιμη τον Απρίλιο του 2018, αλλά σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από τον Υπουργό Υγείας δεν θα είναι έτοιμη ούτε τον Απρίλιο του 2019. Φαίνεται ότι θα αναμένουν τις επόμενες εκλογές για να εξαγγείλουν ξανά τα ίδια έργα.

Όσοι αναζητούν δικαιολογίες, σίγουρα κάτι θα βρουν να πούνε πάλι. Η ουσία όμως παραμένει ότι οι Λαρνακείς συνεχίζουν να δεινοπαθούν. Μπούχτισαν με τις δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα.

ΚΑΖ

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy