Σκέψεις για δημιουργία αποχωρητηρίων στους αυτοκινητόδρομους

Απαιτείται εξέταση  του ζητήματος σε συνεργασία  με το Υπουργείο Μεταφορών

Μια ιδέα που θα ικανοποιεί τις φυσικές ανάγκες των διακινούμενων στους κυπριακούς αυτοκινητοδρόμους εξετάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εξυπηρέτησης που προσφέρεται στους τουρίστες και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το ζήτημα εξετάστηκε σε πρόσφατη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού προηγουμένως υπήρξε η διερεύνηση του θέματος από τους τεχνοκράτες του ΚΟΤ. Όπως πληροφορείται η «Χ» η ενδοϋπηρεσιακή έρευνα που έγινε για τους σκοπούς αυτής της ιδέας κατέληξε σε τρεις προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η πρώτη αφορά τη δημιουργία νέων υποδομών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο, μελέτες και κόστος για το δημόσιο. Οι άλλες δύο εναλλακτικές προτάσεις αφορούν την ενίσχυση των υποδομών υγιεινής εστιατορίων που γειτνιάζουν με τους αυτοκινητοδρόμους ή τις υποδομές σταθμών βενζίνης. Όπως αντιλαμβάνεται η «Χ» η πρώτη ιδέα παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα, καθώς η δημιουργία νέων υποδομών απαιτεί πιστώσεις δημιουργίας αλλά και διαχείρισης και καθαριότητας.

Την ίδια ώρα προκύπτουν και ζητήματα συγκοινωνιών, καθώς απαιτείται επανασχεδιασμός των αυτοκινητοδρόμων με λωρίδες εξόδου και εισόδου, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των ζυγιστικών σταθμών.

Η εξέταση του ζητήματος αυτού αναμένεται να συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού στην υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας απαιτείται η συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών στο οποίο ανήκει η διαχείριση και οι βελτιώσεις στους κυπριακούς αυτοκινητοδρόμους.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy