“Σκοπιμότητες πίσω από τις θέσεις ΔΗΣΥ – Συμμαχίας για έδρα”

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Το δίκαιο επιβάλλει όπως η έδρα της Λεμεσού πάει πίσω στην Αλληλεγγύη, δήλωσε στον “Άστρα” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Το θέμα της βουλευτικής έδρας της Λεμεσού, πρόσθεσε, είναι και νομικό αλλά και πολιτικό, αλλά η επίλυση του προσκρούει στην άρνηση του ΔΗΣΥ και του Γιώργου Λιλλήκα.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Λουκαΐδης, ποτέ δεν αποδέχθηκε την κατάληψη βουλευτικής έδρας από άλλα κόμματα, όμως – υπενθύμισε – ο κ. Λιλλήκας αποδέχθηκε την κατάληψη της έδρας του Νίκου Κουτσού και την οικειοποιήθηκε κι έτσι ενώ η Συμμαχία δεν είχε εκλέξει βουλευτή, βρέθηκε με εκπρόσωπο της μέσα στη βουλή.

Ο κ. Λουκαΐδης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί συνταγματικά το θέμα, όπως έγινε με παρόμοιες πτυχές που αφορούν τις βουλευτικές έδρες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Απέδωσε σκοπιμότητα στις θέσεις του ΔΗΣΥ και της Συμμαχίας Πολιτών, οι οποίοι θέλουν να επωφελούνται, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ τόνισε ότι η ορθή οδός είναι αυτή που εισηγείται ο γενικός εισαγγελέας για τροποποίηση του συντάγματος.

Σημείωσε επίσης ότι στη βάση αυτών των δεδομένων θα πρέπει τα δύο κόμματα να επανεξετάσουν τις θέσεις τους για την οριζόντια ψηφοφορία που είναι άμεσα συνυφασμένο με αυτό το θέμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy