Σκότωσαν ουρακοτάγκο απειλούμενου είδους με 130 σφαίρες

Νεκρός με εκατόν τριάντα σφαίρες έπεσε ένας ουρακοτάγκος στο Βόρνεο, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου για την Προστασία των Ουρακοτάγκων, που έκανε ακτινογραφία στο νεκρό ζώο. Η σορός είχε επίσης μώλωπες και κοψίματα.

Η Ινδονησία, όπως αναφέρει το Reuters, έχει μεγάλες εκτάσεις με φυτείες καφέ και φοίνικα σε περιοχές όπου αποψιλώνονται δάση και το δεύτερο περιστατικό τέτοιας βάναυσης εξόντωσης απειλούμενου ζώου φέτος είναι το τελευταίο σε σειρά επιθέσεων που οι αρχές αποδίδουν συχνά σε εργαζόμενους στις φυτείες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την άγρια ζωή στις περιοχές όπου ήταν δάση.

«Είχε τυφλωθεί» σχολίασε εκπρόσωπος του Κέντρου. «Βρήκαμε 74 σφαίρες μόνο μέσα στο κεφάλι του. Οι 130 σφαίρες είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχουμε βρει ποτέ σε αυτές τις ‘μάχες’ ανάμεσα σε ουρακοτάγκους και ανθρώπους στην Ινδονησία» ανέφερε η οργάνωση.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και οι δράστες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια.

Δύο άνδρες έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τον φόνο και αποκεφαλισμό ενός ουρακοτάγκου του Βόρνεο στη γειτονική επαρχία Καλιμαντάν. Οι δύο ύποπτοι υποστήριξαν πως βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

Το WWF εκτιμά πως έχουν απομείνει μόνο 104.700 ουρακοτάγκοι του συγκεκριμένου είδους σε όλο τον κόσμο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy