“Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων” με 24 ομάδες ετοιμάζει η FIFA…

Η ισπανική εφημερίδα “Marca” παρουσιάζει τα σχέδια της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για μια νέα διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο και η οποία θα αποτελεί ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με τη συμμετοχή ομάδων από όλο τον πλανήτη.

Η FIFA εξετάζει τη δημιουργία της διοργάνωσης με την ονομασία «Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων», η οποία θα μπορούσε να λάβει χώρα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2021 και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Τα πλάνα της FIFA κάνουν λόγο για συμμετοχή 24 ομάδων από την Ευρώπη, τη Νότιο Αμερική, την Αφρική, την Ασία, τη Βόρειο Αμερική και την Ωκεανία, οι οποίες θα χωρίζονται σε οκτώ γκρουπ των τριών ομάδων. Από το κάθε γκρουπ θα προκρίνεται η πρώτη ομάδα στα προημιτελικά, σε μία διοργάνωση που θα διαρκεί γύρω στις 20 ημέρες.

Οι σκέψεις της FIFA είναι να προκρίνονται από την Ευρώπη 12 ομάδες. Οι τέσσερεις τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Champions League, οι τέσσερις τελευταίοι φιναλίστ και άλλες τέσσερις με την υψηλότεροι βαθμολογία στην ειδική κατάταξη της UEFA.

Από τη Νότιο Αμερική θα μπορούσαν να συμμετέχουν πέντε ομάδες. Δηλαδή οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Κόπα Λιμπερταδόρες και μία ακόμα ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στην ειδική κατάταξη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής.

Οι άλλες επτά ομάδες θα προέρχονταν: Δύο από την Αφρική, δύο από την Ασία, δύο από τη Βόρειο Αμερική και μια από την Ωκεανία, για να συμπληρώσουν τους 24 συλλόγους της διοργάνωσης του Σούπερ Μουντιάλ.

Τα πλάνα της FIFA υπάρχουν, αν και μέχρι στιγμής δεν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ σαν σκέψη υπάρχει το ενδεχόμενο η πρώτη διοργάνωση του Σούπερ Μουντιάλ να διεξαγόταν το καλοκαίρι του 2021 στην Κίνα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy