«Σοβαρότητα και προσήλωση στην υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών»

«Μετά την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη στην διαπίστωση ότι αναβαθμίζεται ταυτόχρονα και ο γεωστρατηγικός και ενεργειακός ρόλος της Κύπρου στην περιοχή».


Ως ΑΚΕΛ, αναφέρει η δήλωση  του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ και μέλους του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου, «εκτιμούμε ότι ο γεωστρατηγικός και ο ενεργειακός ρόλος μιας χώρας δεν αναβαθμίζεται αυτόματα λόγω του εντοπισμού υδρογονανθράκων σε μια γειτονική χώρα, παρόλο, που κάθε νέα ανακάλυψη στην περιοχή αποτελεί θετική εξέλιξη. Για να είναι, όμως, η Κύπρος, μέσα στις εξελίξεις εκείνο που πρώτιστα απαιτείται είναι σοβαρότητα και προσήλωση στην υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών.
Όταν κανένας σχεδιασμός δεν υλοποιείται, όταν αναστέλλονται οι ερευνητικές δραστηριότητες και όταν ξηλώνονται οι δομές που είχαν δημιουργηθεί με στόχο την αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου, ας μας πει κάποιος από την κυβέρνηση με ποιο τρόπο αναβαθμίζεται ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου στην περιοχή αλλά και διεθνώς. »

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy