Σπάνιο έργο του Σαίξπηρ βρέθηκε στη βόρεια Γαλλία

Έναν λογοτεχνικό θησαυρό εντόπισε στα ράφια της κρυμμένο για περισσότερα από 400 χρόνια, μια δημοτική βιβλιοθήκη στη βόρεια Γαλλία. Πρόκειται για ένα πρώιμο αντίγραφο του έργου του «Η Τρικυμία».

Πώς όμως ένα σπάνιο αντίγραφο του Σαίξπηρ κατέληξε κρυμμένο για 400 χρόνια στα ράφια μιας βιβλιοθήκης στην περιοχή Pas-de-Calais της βόρειας Γαλλίας;

Τον Σεπτέμβριο, ο υπεύθυνος της συλλογής της βιβλιοθήκης Ρεμί Κορντονιέρ ανακάλυψε το βιβλίο κάνοντας τις κατάλληλες προετοιμασίες για την φιλοξενία μιας έκθεσης.

Δυστυχώς το εξώφυλλο του βιβλίου με τον τίτλο του έλειπε, κάτι που πιθανότατα δικαιολογεί και το γεγονός ότι πέρασε απαρατήρητο για τόσο καιρό κάτω από την μύτη των βιβλιοθηκονόμων.

Στο βιβλίο, ήταν γραμμένο το όνομα «Nevill», όπου σύμφωνα με τον Κορντονιέρ μπορεί να σπούδασε στο Saint – Omer και να μελέτησε στη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη, ξεχνώντας το χειρόγραφο, που γράφτηκε το 1611 και κυκλοφόρησε το 1663, 7 χρόνια μετά το θάνατο του Σαίξπηρ.

Ο Κορντονιέρ δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Voix du Nord, πως «το Saint Omer ήταν μία από τις 40 μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και η βιβλιοθήκη της ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη στον δυτικό χριστιανικό κόσμο».

Το βιβλίο πιθανότατα αξίζει εκατομμύρια σύμφωνα με τις πωλήσεις άλλων παρόμοιων χειρογράφων.

ethnos.gr

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy