“Σπασμωδικές κινήσεις στα ενεργειακά από την κυβέρνηση”

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Σπασμωδικές κινήσεις χωρίς σχεδιασμό στα ενεργειακά ζητήματα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι τα μεγαθήρια ΕΝΙ και κορεατική ΚΟΓΚΑΣ δεν ήρθαν τώρα στην Κύπρο αλλά επι προηγούμενης διακυβέρνησης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξήλωσε όλους τους σχεδιασμούς που υπήρχαν όπως και την ΔΕΦΑ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έδωσε παράταση στην αδειοδότηση των εταιρειών ενώ το τρυπάνι που έφυγε δήθεν για έξι μήνες έκανε τριάμισυ χρόνια να επιστρέψει. Τώρα, πρόσθεσε, εξαγγέλλουν για καθαρά προεκλογικούς λόγους ότι θα κάνουν νέα γεώτρηση τον Δεκέμβρη ενώ η ΤΟΤΑΛ ανακοίνωσε ότι η γεώτρηση θα γίνει στα μέσα Ιουνίου.

Ο κύριος Στεφάνου εκτίμησε επίσης ότι για να υλοποιηθεί η  συμφωνία με την Αίγυπτο χρειάζεται η εταιρεία που θα αναλάβει την εξόρυξη και μεταφορά του φυσικού αερίου να βγαίνει οικονομικά και αυτό, είπε, δεν συμβαίνει, αυτή τη στιγμή λόγω της χαμηλής τιμής πώλησης του φυσικού αερίου.

Ακόμη, είπε, δεν είναι γνωστό αν υπάρχει εταιρεία η οποία θα αναλάβει την γεώτρηση και τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy