Στ. Μαλάς: “Απροθυμία και αδυναμία των κυβερνώντων να διαχειριστούν αποτρεπτικά την βία”

“Το χειρότερο είναι η προσπάθεια των κυβερνώντων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, καταφεύγουν στην προσφιλή τους τακτική να επιρρίπτουν την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης, σε άλλους”

Το Εκλογικό Επιτελείου του Υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Τσίρειο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στους κυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται να είναι απρόθυμοι να διαχειριστούν αποτρεπτικά τη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια πριν, κατά και μετά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Τσίρειο ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας ανεπίτρεπτης ενθάρρυνσης του βίαιου χουλιγκανισμού που προέκυψε λόγω της απροθυμίας και αδυναμίας των κυβερνώντων να διαχειριστούν αποτρεπτικά την βία μέσα και έξω από τα γήπεδα. Και στον τομέα του αθλητισμού οι κυβερνώντες αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατοι στην αντιμετώπιση φαινομένων που λόγω της ανοχής εκτραχύνθηκαν σε βαθμό που να υπάρχει πια ο κίνδυνος να θρηνήσουμε και θύματα. Το χειρότερο είναι η προσπάθεια των κυβερνώντων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, καταφεύγουν στην προσφιλή τους τακτική να επιρρίπτουν την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης, σε άλλους.

Αντί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, για παράδειγμα, να αναγνωρίσει τις τραγικές συνέπειες της απραξίας του και της αδυναμίας του να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, προβάλλει ΣΗΜΕΡΑ τον ισχυρισμό ότι αυτός πρότεινε μέτρα από το 2014 τα οποία ΑΛΛΟΙ απέρριψαν, τουλάχιστον στρουθοκαμηλίζει. Είναι τραγικό. Μετά τα χθεσινά επεισόδια θα έπρεπε να είχε ο ίδιος υποβάλει κιόλας την παραίτηση του μαζί με τη συγνώμη του στους Κύπριους φιλάθλους και την κοινωνία της Κύπρου.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά εγγυάται ΚΑΙ στον τομέα του αθλητισμού ένα σχεδιασμό που θα θέτει τέρμα σε τέτοια φαινόμενα και θα καθορίζει σαφή πλαίσια αθλητικής δικαιοσύνης, καταπολέμησης της βίας και του χουλιγκανισμού και θα καλλιεργεί προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης του αθλητισμού, μέσα από διαφανείς διαδικασίες αποφάσεων, πολιτικής και πρακτικής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy