Στ. Μαλάς: Ισορροπημένο αναπτυξιακό μοντέλο για βιώσιμη ανάπτυξη και ανθεκτική οικονομία

“Μέσα από ένα προϋπολογισμό μιας βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας θα μπορούμε να στηρίξουμε τους τομείς εκείνους που καθιστούν ένα κράτος κοινωνικά ευαίσθητο για στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη”

Σε δήλωση προέβη ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, για θέματα ανάπτυξης και οικονομίας.

Αυτούσια η δήλωση

Για πολλά χρόνια η χώρα μας βολευόταν με την ευκαιριακή ανάπτυξη. Στο δικό μας σχεδιασμό της οικονομίας, αυτό θα αλλάξει. Ο δικός μας σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη για όλους και σε μια ανθεκτική οικονομία που δεν θα εξαρτάται από κάθε λογής συγκυριακές φούσκες.

 
Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί χρειάζεται ένας κρατικός προϋπολογισμός νοικοκυρεμένος, αναπτυξιακός και κοινωνικά ευαίσθητος. Έτσι εμείς προσεγγίζουμε τον προϋπολογισμό σε αντίθεση με την απερχόμενη κυβέρνηση που βλέπει μόνο αριθμούς και λογιστικές ισορροπίες.
 
Τα πλεονάσματα θα πρέπει να κατευθύνονται στην ανάπτυξη και στη μείωση της κοινωνικής ανισότητας. Την ίδια ώρα όμως, ένας  αναπτυξιακός προϋπολογισμός προϋποθέτει και την εφαρμογή του. Σε ένα τομέα, στον οποίο η απερχόμενη Κυβέρνηση παίρνει απροβίβαστο, αφού για 5 χρόνια μας συνήθισε σε μεγάλες εξαγγελίες και πολύ χαμηλό ποσοστό υλοποίησης τους.
 
Αναπτυξιακός: 
 
Προτείνουμε ανάμεσα σε άλλα:
 

  1. Στήριξη σε όλα τα επίπεδα της αγροτικής και μεταποιητικής βιομηχανίας και στήριξη της υπαίθρου μέσα από ενίσχυση έργων υποδομής και ειδικό φορολογικό καθεστώς
  2. Σύσταση εθνικού ταμείου έρευνας, καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας με €100 εκ. ετησίως
  3. Αναζωογόνηση της μικρομεσαίας επιχείρησης και ενίσχυση της πρόσβασής της στη χρηματοδότηση για να αποτελέσει ξανά τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.
  4. Διασφάλιση και επέκταση του κατώτατου μισθού, επαναφορά της σημασίας των συλλογικών συμβάσεων και κίνητρα στους εργοδότες για την εφαρμογή τους για προστασία των εργαζομένων.

 
Κοινωνικά ευαίσθητος: 
 
Μέσα από ένα προϋπολογισμό μιας βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας θα μπορούμε να στηρίξουμε τους τομείς εκείνους που καθιστούν ένα κράτος κοινωνικά ευαίσθητο:
 

  1. Στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.
  2. Μείωση της ανεργίας, μέσα από σχέδιο επιδότησης της απασχόλησης με στόχο τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.
  3. Ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα προς όφελος των ασθενών και της διασφάλισης υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

 
Αυτά αποτελούν μόνο ένα μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος το οποίο θα παρουσιάσουμε στην κοινωνία την ερχόμενη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Από εμάς δεν θα ακούσετε ανέφικτες εξαγγελίες. Αντιμετωπίζουμε την οικονομία και το μέλλον του τόπου μας με σοβαρότητα και όχι με προεκλογικούς όρους. Στη βάση αυτού του συμβολαίου προοπτικής και ελπίδας είναι  που καλούμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν.

Βίντεο δηλώσεωνhttps://www.dropbox.com/s/ls54zgduvy7ty1d/20171214.Oikonomia.Final.mp4?dl=0 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy