Στ. Μαλάς: Όραμα μας η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού

Δυστυχώς, ο μαζικός αθλητισμός στην Κύπρο δεν έχει τη θέση που θα έπρεπε να έχει σε μια σύγχρονη πολιτεία που οραματίζεται να προάγει το αθλητικό συλλογικό πνεύμα”

Σε δήλωση προέβη ο Υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς σχετικά με τον μαζικό αθλητισμό.

Αυτούσια η δήλωση

Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε καταξιωμένους αθλητές που τιμούν τον τόπο μας, αλλά -κι αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο- ανάμεσα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που επέλεξαν αντί οποιασδήποτε άλλης κυριακάτικης ψυχαγωγικής δραστηριότητας να έρθουν εδώ και να τρέξουν στον πρώτο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.
 
Δυστυχώς, ο μαζικός αθλητισμός στην Κύπρο δεν έχει τη θέση που θα έπρεπε να έχει σε μια σύγχρονη πολιτεία που οραματίζεται να προάγει το αθλητικό συλλογικό πνεύμα, την υγιή απασχόληση της νέας γενιάς, μακριά από οποιουσδήποτε καταστροφικούς πειρασμούς, την υγεία και την κοινωνικοποίηση.
 
Στη δική μου διακυβέρνηση όραμα που είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, παρέχοντας ευκαιρίες άθλησης σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες, είτε ενδιαφέρονται να κάνουν πρωταθλητισμό, είτε απλά να ασκηθούν. Δυστυχώς, η προσπάθεια αυτή σήμερα αφήνεται στον εθελοντισμό, με το κράτος να αδιαφορεί. Οι τοπικοί σύλλογοι και αθλητικοί φορείς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας.
 
Την ίδια στιγμή η κακοδιαχείριση, η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, η διαπλοκή, ο νεποτισμός, τα κυκλώματα, τα στημένα παιχνίδια και πολλά άλλα κακώς έχοντα εκτροχιάζουν τον αθλητισμό από τον κοινωνικό του ρόλο.
Η δική μας διακυβέρνηση έχει σαφείς στόχους και προτεραιότητες:
·         Ένα υγιή πληθυσμό μέσω του αθλητισμού
·         Αξιόπιστα πρωταθλήματα
·         Αξιοκρατική κατανομή κονδυλίων
·         Χρηστή διακυβέρνηση των αθλητικών φορέων
·         Αναβάθμιση της αθλητικής δικαιοσύνης
·         Ενίσχυση των φορέων του κοινωνικού αθλητισμού
·         Καταπολέμηση της βίας, του ντόπινγκ και της ξενοφοβίας.
Για άλλη μια φορά θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές του Πρώτου Διεθνούς Μαραθώνιου Λάρνακας και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ομολογουμένως πετυχημένη εκδήλωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy