Στ. Μαλάς: Σήμερα είναι η μέρα όλων μας

Σήμερα είναι η μέρα της Δημοκρατίας και των πολιτών και η εκλογική διαδικασία μας αφορά όλους, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς. Ανέφερε παράλληλα ότι επιδίωξή του είναι να χτίσει γέφυρες μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών, λέγοντας αλήθειες και όχι ψέματα.
 
Ο κ. Μαλάς προσήλθε στις 9.00πμ στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζει, στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, Κέντρο Λ’, στη Λακατάμια, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, στελέχη και συνεργάτες του εκλογικού του επιτελείου.
 
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «σήμερα είναι η μέρα της Δημοκρατίας, είναι η μέρα των πολιτών».
 
Αυτή η εκλογική διαδικασία μας αφορά όλους, είπε και πρόσθεσε ότι «αφορά όλους που θέλουμε να γνωρίζουμε τί σημαίνει ευρωπαϊκό και πολυπολιτισμικό κράτος» και ποιος θα είναι ο ρόλος των ανεξάρτητων θεσμών, αλλά και των πολιτειακών θεσμών στη χώρα και αν η σχέση θα είναι διακριτή μεταξύ των θεσμών.
 
Συμπλήρωσε ότι «σήμερα είναι η ημέρα που αποφασίζουν οι νέοι για το μέλλον τους, αποφασίζουν αν αυτό το μέλλον θα είναι ελπιδοφόρο, είτε αυτοί βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε βρίσκονται εντός Κύπρου».
 
«Σήμερα, είναι η μέρα των εργαζομένων, οι οποίοι αγωνιούν για τα δικαιώματά τους, αγωνιούν για το αύριο και αν αυτά τα δικαιώματα η Πολιτεία θα τα στηρίξει μέσα σε αυτή τη δεινή οικονομική κρίση» πρόσθεσε.
 
Ενώ συμπλήρωσε, «είναι και η ώρα εκείνων που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης του 2013 στον τραπεζικό τομέα και διερωτώνται αν η Πολιτεία θα διαχειριστεί αυτή τη μεγάλη αδικία με αξιοπιστία».
 
Πρόσθεσε ότι είναι η μέρα των λειτουργών στον τομέα της υγείας και της παιδείας «που προβληματίζονται για τί είδους μεταρρυθμίσεις θα έχουμε» αλλά και η μέρα της γυναίκας, η οποία διεκδικεί έναν καλύτερο ρόλο στη νομή της εξουσίας, της μάνας και του μονογονιού.
 
«Είναι η μέρα του επαγγελματία, του επιχειρηματία που θέλει να δει αξιοκρατία και ισότιμη μεταχείριση από ένα σύγχρονο κράτος» συνέχισε.
 
Πρόσθεσε ότι είναι η μέρα του πρόσφυγα «ο οποίος αγωνιά όχι μόνο για το μέλλον της πατρίδας μας και την επανένωση, όπως αγωνιούμε όλοι, αλλά αγωνιά και για την ίδια την προσφυγική πολιτική».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι είναι η μέρα του ανθρώπου του πολιτισμού, καθώς «ο πολιτισμός είναι το δεύτερο μας DNA» και πρέπει να τον στηρίξουμε. «Είναι η μέρα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται και για το περιβάλλον. Είναι η μέρα όλων μας σήμερα και όλοι πρέπει να έρθουν για να ψηφίσουν» συμπλήρωσε.
 
«Όμως για να μπορέσει η νέα Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού δεν είναι μόνο το είδος της Κυβέρνησης, αλλά και το ήθος το οποίο ενδιαφέρει τους πολίτες» είπε ο κ. Μαλάς.
 
Δήλωσε τέλος ότι «εμείς πορευτήκαμε τόσο καιρό με αξιόπιστες προτάσεις και οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους». «Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών και ο καλύτερος τρόπος να χτίσεις αυτή τη γέφυρα είναι να λες πάντοτε αλήθειες, αλήθειες και αλήθειες και όχι ψέματα» κατέληξε.
 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Μαλάς έκανε δηλώσεις στη συνέχεια και σε τ/κ ΜΜΕ. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy