Στ. Μαλάς: Τα δημόσια νοσηλευτήρια χρειάζονται άμεση στήριξη

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη για 5 χρόνια άφησε τον τομέα της υγείας να οδηγηθεί από το κακό στο χειρότερο, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι δυστυχώς τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν για τον τομέα της υγείας δείχνουν ότι η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση, αφού οι δαπάνες είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Είπε ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα όσα ο ίδιος λέει εδώ και καιρό και τόνισε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια χρειάζονται άμεση στήριξη την οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει μειώσει σημαντικά.

Ο κ. Μαλάς προειδοποίησε ότι μετά τις εκλογές κάποιοι καραδοκούν να ανοίξουν ξανά το θέμα του ΓΕΣΥ με στόχο την αλλαγή φιλοσοφίας του. Γι’ αυτό και ο ίδιος επιμένει ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για σύγκρουση με συμφέροντα τα οποία δεν επιθυμούν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως αυτό σχεδιάστηκε.

Ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι ο ίδιος έχει τη βούληση και τη γνώση να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ προς όφελος των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy