Στα 50 πιο εντυπωσιακά κρασιά του κόσμου ο «Πετρίτης», σύμφωνα με το περιοδικό “Decanter”.

Ο «Πετρίτης» του Οινοποιείου Κυπερούντας βρίσκεται στη λίστα με τα 50 πιο εντυπωσιακά κρασιά του κόσμου για το 2016 στην κατηγορία κρασιών με κόστος κάτω των £50.

Τη σημαντική αυτή παγκόσμια διάκριση απέσπασε το κρασί «Πετρίτης» στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού “Decanter” – το κορυφαίας φήμης οινικό περιοδικό στον κόσμο.

Από το 1998, με στόχο την καινοτομία και τη συνέπεια στην ποιότητα, το οινοποιείο Κυπερούντας έχει ως κύριο μέλημά του την παραγωγή οίνων υψηλής ποιοτικής στάθμης, που να εκφράζουν τον τόπο καταγωγής τους. Η συγκεκριμένη διάκριση, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολλών διακρίσεων που έχει αποσπάσει κατά καιρούς το Οινοποιείο Κυπερούντας, αναδεικνύει την ποιότητα των κρασιών του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύει τη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη του κρασιού.

Ο λευκός οίνος «Πετρίτης» προέρχεται από την ντόπια ποικιλία «Ξυνιστέρι» παλαίωσης των ορεινών αμπελώνων της περιοχής. Ο «Πετρίτης» συνοδεύει τέλεια γεύσεις της θάλασσας και της Μεσογείου.

Οι ειδικοί του περιοδικού “Decanter” – μεταξύ τον οποίων και η επικεφαλής του Institute of Masters of Wine, Sarah Jane Evans MW, δήλωσαν πως αυτό που αναζητούσαν οι κριτές ήταν τα πιο «ολοκληρωμένα κρασιά, με αυθεντική γεύση, που προσφέρουν μοναδική απόλαυση».

Το κρασί «Πετρίτης» του Οινοποιείου Κυπερούντας διανέμεται από την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς ΛΤΔ, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy