Στα χέρια του Γεν. Εισαγγελέα το πόρισμα του Γεν. Ελεγκτή

Καταγράφει μεταξύ άλλων παρατυπίες και σύγκρουση συμφερόντων

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας βρίσκεται η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το θέμα των εξετάσεων των εκπαιδευτικών και τις καταγγελίες που έγιναν για σειρά παραλείψεων, παρατυπιών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Χαραυγής” η έκθεση καλύπτει δύο μέρη. Το πρώτο αφορά παρατυπίες, εμπλοκή καθώς και σύγκρουση συμφερόντων ατόμων με το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο διδάσκονταν μαθήματα που αφορούσαν τις εξετάσεις του Νέου Σχεδίου Διορισμού.

Το δεύτερο μέρος αφορά πειθαρχικά παραπτώματα από λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια για να παρέχουν υπηρεσίες στο συγκεκριμένο κέντρο.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας φαίνεται στην έκθεση να καταγράφεται και ζήτημα για σύγκρουση συμφέροντος μεταξύ ανώτερου λειτουργού του Υπουργείου Παιδείας με ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποίο διδάσκονταν μαθήματα που αφορούσαν τις εξετάσεις του Νέου Σχεδίου Διορισμού. Λάθη και προχειρότητες συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αφού δειγματική ερώτηση περιλήφθηκε στο τελικό δοκίμιο.

Εξάλλου χθες το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό ερευνώντος λειτουργού για το θέμα της διαρροής των εξεταστικών θεμάτων που θα εξετάσει τα πειθαρχικά παραπτώματα, όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Επίσης αναλόγως των ζητημάτων της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, που αφορούν ευρύτερα το θέμα των εξετάσεων, ενδεχομένως να διοριστεί και δεύτερος ερευνώντας λειτουργός.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy