Στα δικαστήρια ο Τομ Κρουζ για την αεροπορική τραγωδία κατά τη διάρκεια γυρισμάτων

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη φαίνεται ότι θα έχει ο Τομ Κρουζ καθώς οι οικογένειες των δύο πιλότων, που έχασαν τη ζωή τους στα γυρίσματα της ταινίας American Made τον κατηγορούν εν μέρει ως υπεύθυνο της αεροπορικής τραγωδίας.

Ο 51χρονος Άλαν Πάργουιν και ο 58χρονος Κάρλος Μπερλ, σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν έπεσε κατά τα γυρίσματα της ταινίας στα βουνά της Κολομβίας, ενώ ένα ακόμα μέλος του πληρώματος ο Τζίμι Λι Γκάρλαντ έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω.

Οι οικογένειες των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν ισχυρίζονται ότι η επιμονή του Κρουζ και του σκηνοθέτη της ταινίας Νταγκ Λάιμαν να γυρίσουν μία ταινία υψηλού κινδύνου ήταν αυτή που οδήγησε στο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα χαρτιά που κατέθεσαν οι δύο οικογένειες, και τα οποία επικαλείται η ιστοσελίδα «The Blast», οι απαιτήσεις των γυρισμάτων μαζί με τον ενθουσιασμό του Κρουζ και του Λάιμαν για πολλαπλές λήψεις και πιο εντυπωσιακά πλάνα, πρόσθεσαν επιπλέον ώρες κινηματογράφησης σε κάθε μέρα, καθώς και περισσότερες ημέρες στο αρχικό πρόγραμμα των γυρισμάτων.

Ο χολιγουντιανός σταρ και ο σκηνοθέτης δεν κατονομάζονται ως κατηγορούμενοι στην αγωγή, αλλά οι οικογένειες των θυμάτων λένε ότι οι δυο τους επέδειξαν «αμέλεια» κατά την απογείωση της πτήσης.

Οι οικογένειες των δύο θυμάτων ασκούν δίωξη στις εταιρείες παραγωγής Imagine Entertainment, Cross Creek Pictures και Vendian Entertainment για τον θάνατο του Πάργουιν και του Μπερλ, ισχυριζόμενες ότι οι παραγωγοί αγνόησαν τις διαδικασίες ασφαλείας πριν από την πτήση, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy