Στα κέρδη επέστρεψε η Deutsche Bank μετά τις τεράστιες ζημιές

Μεγάλη αύξηση στα καθαρά κέρδη κατέγραψε στους πρώτους τρεις μήνες του 2017 ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός Deutsche Bank με την οδυνηρή και χρονοβόρα αναδιάρθρωση της τράπεζας να δείχνει ότι είχε αποτέλεσμα.

Τα κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν το α΄ τρίμηνο κατά 143%, σε ετήσια βάση, στα 575 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Deutsche Bank πέτυχε αύξηση κερδών αν και τα έσοδα ήταν χαμηλότερα κατά 9,0%, στα 7,3 δισ. ευρώ.

“Η δραστηριότητα των πελατών είναι ισχυρή, οι ροές περιουσιακών στοιχείων επιστρέφουν στην τράπεζα και η δραστηριότητα αυξάνεται”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας John Cryan.

Η Deutsche ανακοίνωσε ζημιές 1,4 δισ. ευρώ για ολόκληρο το 2016, οι οποίες ήταν λιγότερες από τις εκπληκτικές ζημιές του 2015, που ανήλθαν σχεδόν στα 7,0 δισ. Ευρώ.

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός πλήγηκε ιδιαίτερα από τα βαριά πρόστιμα, τα χαμηλά επιτόκια, τους αυστηρότερους τραπεζικούς νόμους και από το τεράστιο σχέδιο αναδιάρθρωσης του που προβλέπει την αποχώρηση της τράπεζας από ορισμένες επιχειρηματικές περιοχές.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η αναδιάρθρωση μείωσε το αναπροσαρμοσμένο κόστος κατά 5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, με την περικοπή περίπου 1.600 θέσεων εργασίας.

Στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, περίπου 130 από τα 188 υποκαταστήματα που είναι προγραμματισμένο να κλείσουν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy