Σταμάτησε τις επιδρομές στο Χαλέπι, γνωστοποιεί το Ρωσικό ΥΠΑΜ

Οι αεροπορικές αμυντικές δυνάμεις της Ρωσίας και η Συριακή αεροπορία δεν έχουν προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, πάνω από την πόλη ή τα προάστια της, δήλωσε στο Ταςς ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονάσενκοφ την Τρίτη.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, έχουν σταματήσει εντελώς οι πτήσεις των ρωσικών αεροπορικών αμυντικών δυνάμεων και της συριακής αεροπορίας πάνω από το Χαλέπι», ανέφερε ο κ. Κονάσενκοφ. «Δεν έχουν πλησιάσει αεροσκάφη την πόλη και δεν έχουν προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές», είπε, προσθέτοντας ότι «οι έξι ανθρωπιστικοί διάδρομοι συνεχίζουν να λειτουργούν συνεχώς για τους αμάχους που εγκαταλείπουν τα ανατολικά τμήματα του Χαλεπιού. Κέντρα παροχής ζεστού φαγητού και πρώτων βοηθειών είναι ανοιχτά».

Ο κ. Κονάσενκοφ, σημείωσε ότι αργά το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου, 48 γυναίκες και παιδιά εξήλθαν από το ανατολικό Χαλέπι μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου με την βοήθεια των αξιωματούχων του ρωσικού κέντρου για την συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία. Τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, ζεστά γεύματα και χώρος φιλοξενίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy