Στάση αναμονής ΠΟΕΔ για νέο σύστημα διορισμών

Το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση (ΝΣΔΕ), όπως διαμορφώθηκε χθες κατά την συζήτηση στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, καθώς και το νομοσχέδιο για τον Φορέα Πιστοποίησης, συμπεριλαμβάνονται στην αυριανή ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του σώματος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφορικά με το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Φίλιος Φυλακτού είπε ότι η Οργάνωση θα περιμένει να δει τι θα ψηφιστεί αύριο και τα οποιαδήποτε δεδομένα θα αξιολογηθούν.

Η συμβολή της ΠΟΕΔ, συνέχισε, στην συζήτηση του νομοσχεδίου ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ήταν ουσιαστική.

«Εμείς προσπαθήσαμε να προβληματίσουμε, να επηρεάσουμε τα πράγματα όσο μπορούσαμε, ιδιαίτερα ως προς το θέμα του να μην θυματοποιηθεί ο κόσμος και τούτο το πράγμα φαίνεται ότι το πετύχαμε με την αποδοχή για να μεταθέσουν τα χρονοδιαγράμματα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι μετά με τα δεδομένα που έχουν σήμερα μπροστά τους, δεν μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια.

«Μπορεί να γίνουν τροποποιήσεις, μπορεί να γίνουν χίλια δύο πράγματα και να αλλάξει εντελώς το σχέδιο. Ως ΠΟΕΔ περιμένουμε να δούμε τι θα ψηφιστεί αύριο, ποιο θα είναι το τελικό νομοσχέδιο και τα οποιαδήποτε δεδομένα, εμείς θα τα παρουσιάσουμε στα συλλογικά μας σώματα για να τα αξιολογήσουμε. Προσωπικά εγώ ως Πρόεδρος της ΠΟΕΔ έχω ισχυρή άποψη για το πως διαμορφώθηκε χθες (το νομοσχέδιο), όμως δεν κρίνω σκόπιμο και είναι αντιδεοντολογικό να την εκφράσω δημόσια πριν την παρουσιάσω στο Διοικητικό Συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν η Οργάνωση είναι ικανοποιημένη με τις τροποποιήσεις που έγιναν επί του νομοσχεδίου, ο κ. Φυλακτού είπε ότι η ΠΟΕΔ εκφράζει μία ικανοποίηση για την μετάθεση των χρονοδιαγραμμάτων.

«Περιμένουμε το αυριανό αποτέλεσμα για να τοποθετηθούμε», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy