Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ για να μην προβάλλεται η Χρυσή Αυγή

Από χθες Σάββατο, και κάθε φορά που η ΕΡΤ θα προγραμματίζει την προβολή του έργου του κόμματος της Χρυσής Αυγής, οι εργαζόμενοί της θα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας του, ώστε η μετάδοση να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι το συνδικαλιστικό τους όργανο, έχουν αγωνιστεί προκειμένου η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση «να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος», και τάσσονται αλληλέγγυοι «με όσους διαμαρτύρονται επανειλημμένα ενάντια στην προβολή της ΧΑ».

Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει τη θέση ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα και πρέπει να προβάλλονται, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετική άποψη.

Καλούν, μέσω της ανακοίνωσής τους, τη διοίκηση της ΕΡΤ «να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΡΤ, τις αποφάσεις της Βουλής, εκείνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών, και επιπλέον να μην ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή δικάζεται η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική συμμορία με τάγματα εφόδου που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και ότι ο Πρόεδρός της Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Επίσης, σημειώνεται ότι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και οι ηγέτες όλων των κομμάτων που μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα για επαφές με πολιτικούς και πολιτειακούς εκπροσώπους του έθνους, δεν έχουν συναντηθεί με στελέχη ή και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη του εθνικιστικού κόμματος, όπως το ίδιο αυτοπροσδιορίζεται, αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός του, τελούν υπό κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είχαν τεθεί υπό κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά επειδή παρήλθε το διάστημα των 18 μηνών πέραν του οποίου δεν επιτρέπεται να παραμένει κάποιος προφυλακισμένος παρά μόνο εάν έχει αρχίσει η δίκη του, κάτι που δεν συνέβη, αφέθησαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Κατά νόμον, επομένως, παραμένουν υπό κατηγορίαν, αλλά δεν έχουν ακόμα δικαστεί. 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πιστεύουν ότι αυτοί και η διοίκησή της «πρέπει να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα για το ρόλο και το χρέος που έχουν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού».

Χαρακτηρίζουν τους Χρυσαυγίτες «εχθρούς της δημοκρατίας», και επιμένουν στη μη μετάδοση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση καμία κομματική δραστηριότητά τους.

Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή, δια του αρχηγού της κ. Μιχαλολιάκου, δηλώνει ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός του τρίτου κόμματος της Βουλής, τόσο από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, όσο και από την ενημέρωση που δίδεται από τον Πρωθυπουργό και αρμόδιους υπουργούς στα κόμματα για τα εθνικά θέματα της χώρας.

Την περίοδο αυτή, είναι σε εξέλιξη η δίκη του κατηγορούμενου για την δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβριο του 2013, στο Κερατσίνι, προάστιο του Πειραιά. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που παραδέχτηκε ότι τον σκότωσε μαχαιρώνοντάς τον, είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά δηλώνει στο δικαστήριο ότι έδρασε αφ’ εαυτού, και όχι κατόπιν εντολών και καθοδήγησης από το κόμμα, κάτι που αμφισβητούν, προσκομίζοντας στοιχεία και μάρτυρες, οι συνήγοροι κατηγορίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy