State Department: Τα δικαιώματα των μεταναστών να τυγχάνουν σεβασμού

«Επιθυμούμε οι Ευρωπαίοι να οικοδομήσουν πάνω στην πρόοδό τους και να εφαρμόσουν επιτυχώς μια συνολική και συντονισμένη λύση για το προσφυγικό, η οποία θα εστιάζεται στην διάσωση ζωών και στη διασφάλιση ότι τα δικαιώματα όλων των μεταναστών τυγχάνουν σεβασμού».

Αυτό δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η εμπορία ανθρώπων και η παράνομη διακίνηση μεταναστών είναι διαφορετικά εγκλήματα. Πολλές περιπτώσεις παράνομης διακίνησης δεν αφορούν την εμπορία ανθρώπων. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι ένα πολύπλοκο σύνολο προκλήσεων και ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη υποφέρουν κάτω από τη συνεχή εισροή ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι εταίροι μας στην ΕΕ δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν τις πρωτοβουλίες που τα κράτη-μέλη έχουν συμφωνήσει για να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις προκλήσεις», είπε ο κ. Κίρμπι..

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε την προχθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, κ.κ. Κέρι και Στάινμαγιερ, όπου – όπως είπε – συζήτησαν εκτενώς το τί πράττουν οι χώρες της ΕΕ, με αιχμή τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας.

«Επιθυμούμε να οικοδομήσουμε πάνω την πρόοδό τους και να εφαρμόσουν με επιτυχία μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη λύση που θα επικεντρώνεται στην διάσωση ζωών και τη διασφάλιση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μεταναστών θα γίνονται σεβαστά».

Ο κ. Κίρμπι τόνισε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα και αναφέρθηκε στην υψηλού επιπέδου συνάντηση για τους πρόσφυγες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που θα φιλοξενήσει ο πρόεδρος Ομπάμα στις 19 Σεπτεμβρίου, με στόχο την επέκταση ενός ανθρωπιστικού δικτύου ασφαλείας και τη δημιουργία περισσότερο μακροπρόθεσμων και ανθεκτικών στο χρόνο ευκαιριών.
«Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε να δεχθούμε φέτος 10.000 επιπλέον πρόσφυγες. Όλα αυτά πρόκειται να απαιτήσουν μια έντονη και συνεχή προσπάθεια, με στόχο την εξασφάλιση νέων και σημαντικών δεσμεύσεων και προφανώς για να παρέχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε ευκαιρίες απασχόλησης προς τους πρόσφυγες. Όχι μόνο για τα εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία, αλλά και για εκείνους που φεύγουν από έντονες διαμάχες και διωγμούς σ’ ολόκληρο τον κόσμο».

KYΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy