Σταθεροποιείται το δημοσκοπικό προβάδισμα του SPD

Ακόμη μία δημοσκόπηση εμφανίζει προβάδισμα του Μάρτιν Σουλτς έναντι μέχρι πρότινος «άτρωτης» Άνγκελα Μέρκελ, δείχνοντας πως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χτύπησαν διάνα παίζοντας το «χαρτί» του πρώτου.

Στην ερώτηση διαδικτυακού γκάλοπ του Spiegel ποιον από τους δύο θα προτιμούσαν σε περίπτωση που ο καγκελάριος εξελέγετο απευθείας από τον λαό, το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο του SPD και το 38% την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το 19% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.

Μεγάλη στήριξη θα είχε ο Σούλτς από τους ψηφοφόρους του αριστερού κόμματος Die Linke, δεδομένου ότι θα τον ψήφιζε το 74%, και από τους ψηφοφόφους των Πρασίνων με μικρότερο όμως ποσοστό (63%).

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου Κόμματος Γερμανίας (FDP) θα προτιμούσαν την Μέρκελ σε ποσοστό 53,2%, αλλά μόνο το 19,1% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού AfD θα την προτιμούσε και ακόμα λιγότεροι τον Σούλτς 17,6%).

Σε χθεσινή δημοσκόπηση η συντηρητική παράταξη υπό την Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες συγκέντρωσαν ίσο ποσοστό των προθέσεων ψήφου,

Σύμφωνα τα στοιχεία της εταιρείας Emnid, το SPD, που έχει δει τα ποσοστά του να αυξάνωνται θεαματικά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σουλτς, έχασε μία εκατοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Κατά την ίδια έρευνα, μόλις το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Σουλτς θα διαδεχθεί τη Μέρκελ στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ το 50% πιστεύει το αντίθετο.

Το SPD, ο ήσσων εταίρος στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Μέρκελ, παρέμενε πίσω από τους συντηρητικούς επί μια δεκαετία και πλέον στις δημοσκοπήσεις, αλλά αρκετές πρόσφατες έρευνες το φέρουν να προηγείται.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 9%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά στο 8%. Οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν από ένα 7%.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy