Σταύρος Μαλάς: Επαναφορά αντισταθμιστικού οικοπέδου για πρόσφυγες

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση με μια μονοκονδυλιά τερμάτισε το σχέδιο για την παραχώρηση οικοπέδων ως αντιστάθμισμα σε προσφυγικές οικογένειες, οι οποίες διαμένουν σε τουρκοκυπριακές περιουσίες και για τις οποίες για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να εκδοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας, προσθέτοντας ότι στο πρόγραμμα του περιλαμβάνεται η επαναφορά της παροχής οικοπέδου ως αντιστάθμισμα σε όσους διαμένουν σε τουρκοκυπριακή κατοικία.
 
Τόνισε επίσης ότι «εμείς καταγγείλαμε εδώ και καιρό ότι η απερχόμενη Κυβέρνηση Αναστασιάδη εγκατέλειψε την προσφυγική πολιτική που διαμορφώθηκε στο παρελθόν αφήνοντας στο έλεος χιλιάδες προσφυγικές οικογένειες».

Ο κ. Μαλάς επεσήμανε ακόμα ότι στο πρόγραμμα  του έχουμε συμπεριλάβει συγκεκριμένα μέτρα για στήριξη των προσφυγικών οικογενειών που εξακολουθούν και σήμερα, μετά από 44 χρόνια να σηκώνουν το βάρος της κατοχής και παρέθεσε την επαναφορά του σχεδίου για διαχωρισμό οικοπέδων για πρόσφυγες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανέγερση νέων οικιστικών μονάδων στέγασης νεαρών οικογενειών προσφύγων και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για αναδόμηση υφιστάμενων οικισμών και επαναφορά της παροχής οικοπέδου ως αντιστάθμισμα σε όσους διαμένουν σε τουρκοκυπριακή κατοικία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy