Σταύρος Μαλάς: Η Δημόσια Υπηρεσία στην υπηρεσία του πολίτη

Συνάντηση είχε σήμερα ο Σταύρος Μαλάς με την ηγεσία της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων-ΠΑΣΥΔΥ στα κεντρικά της γραφεία.

Όπως δήλωσε,  «Η Δημόσια Υπηρεσία πρέπει να λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, ενισχύοντας την οικονομία και την κοινωνική συνοχή, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προάγοντας την ίση μεταχείριση, τη δικαιοσύνη και την διαφάνεια»,.

Ο Σταύρος Μαλάς αντάλλαξε απόψεις και ανησυχίες με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και ανέφερε πως «η Δημόσια Υπηρεσία πρέπει να αποτελείται από ικανούς λειτουργούς με στόχο την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Προς αυτή την κατεύθυνση η δική μας πολιτική αποσκοπεί στην προώθηση μεταρρυθμίσεων για αύξηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας, για ενίσχυση κινήτρων απόδοσης του προσωπικού, για επαρκή και ισόρροπη αξιολόγηση, για πάταξη του ρουσφετιού και της ημετεροκρατίας και τη λήψη μέτρων που να οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα».

 Περαιτέρω, ο Σταύρος Μαλάς τόνισε ότι «μας απασχολεί το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, βρίσκονται στο στόχαστρο της υπόλοιπης κοινωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση η δική μας διακυβέρνηση θα εργαστεί για να ρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια κατάσταση εργασιακού μεσαίωνα όπου ο ένας εργαζόμενος θα στρέφεται εναντίον του άλλου. Για εμάς δεν είναι επιλογή οι εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων το οποίο δεν είναι στοιχείο μιας σύγχρονης κοινωνίας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy