Στερούν τις άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα

ΠΗΓΗ efsyn.gr

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την άρνηση της Επιτροπής Αδειών των φυλακών να δώσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, παρά το γεγονός ότι έχει εκτίσει τα χρόνια που απαιτούνται για τη χορήγησή της, εξέδωσε η Επιτροπή για τη Χορήγηση Αδειών στους Πολιτικούς Κρατουμένους.

Η Επιτροπή καταγγέλλει «εκδικητική απόρριψη των αιτήσεων».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

«Τι περιμένει η κ. Περιμένη;

»Επί έξι χρόνια η δικαστική εξουσία αρνείται να χορηγήσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Από το 2010, ο Δ. Κουφοντίνας έχει συμπληρώσει τα χρόνια έκτισης της ποινής που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας. Η εκδικητική απόρριψη των αιτήσεών του βασίζεται στο ότι παραμένει συνεπής στις ιδέες του για το πέρασμα σε μια άλλη κοινωνία. Του ζητούν επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης των ιδεών και της δράσης του, μια δήλωση μετανοίας που σταθερά τους την αρνείται. Μερικές μέρες πριν, η ίδια η εισαγγελέας κ. Σταματίνα Περιμένη, προτού απορρίψει το τελευταίο αίτημα για άδεια, υποδέχτηκε τον Δ. Κουφοντίνα στην Επιτροπή Αδειών, ευθέως με το ερώτημα «έχεις τίποτα καινούργιο να μας πεις;» υποδηλώνοντας απροκάλυπτα ότι χωρίς μια ρητή δήλωση μετανοίας δεν πρόκειται να επιτρέψει τη χορήγηση της άδειας που από χρόνια δικαιούται.

»Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή δεν ενέκρινε την πρώτη αίτηση για άδεια του Κώστα Γουρνά. Αν και ο διευθυντής της φυλακής και η κοινωνική λειτουργός ψήφισαν θετικά, η ίδια εισαγγελέας, με το δικαίωμα βέτο που έχει, ψήφισε αρνητικά μπλοκάροντας τη χορήγηση της άδειας η οποία παραπέμφθηκε προς κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο του Πειραιά. Το σκεπτικό της εισαγγελέως ήταν το ίδιο: ο Γουρνάς παραμένει αμετανόητος.

»Είναι σαφές πως η κ. Περιμένη ζήλεψε τη δόξα των Βασιλικών Επιτρόπων και πεισματικά ζητάει δηλώσεις μετανοίας από τους πολιτικούς κρατούμενους, υπερβαίνοντας ακόμα και τα όρια που ο νόμος για τις άδειες ορίζει.

»Η κ. Περιμένη εκπροσωπεί όλη τη χυδαιότητα μιας ασθμαίνουσας για επίδειξη δύναμης δικαστικής εξουσίας. Περιμένει δηλώσεις μετανοίας, πίστη στο Θεό, τον κοινοβουλευτισμό και άλλα ιλαρά. Στην πραγματικότητα, το λιγότερο που θα έπρεπε να περιμένει είναι η χλεύη της μόνης ζώσας ανθρώπινης Ιστορίας, αυτής των αγώνων για αξιοπρέπεια και ελευθερία».

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.