Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο ΠτΔ

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο είναι η Μετανάστευση, η Ψηφιακή Ευρώπη, η Άμυνα, οι Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ, καθώς και το Μέλλον της Ευρώπης. Εξάλλου σε δείπνο εργασίας απόψε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ θα συζητήσουν το φάσμα των σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας,  στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, καθώς επίσης και άλλες διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει επίσης στη Σύνοδο του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 20 Οκτωβρίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy