Στην Αθήνα “Το τρίτο στεφάνι” του ΘΟΚ

Σάρκα και οστά παίρνει το Μνημόνιο Συνεργασίας που Εθνικό Θέατρο Ελλάδας και ΘΟΚ είχαν υπογράψει στη Λευκωσία.

Η παράσταση, παραγωγής ΘΟΚ, “Το τρίτο στεφάνι” του Κώστα Ταχτσή θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από την 1η μέχρι και την 5η Απριλίου 2015, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής.

Πρόσθεσε ότι η παράσταση επανέρχεται για 2ο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο του ΘΟΚ κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

«Το Τρίτο Στεφάνι», το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή, ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της νεοελληνικής πεζογραφίας, σκηνοθέτησε ο Τάκης Τζαμαργιά, ενώ η δραματοποίηση ανήκει στο Σάββα Κυριακίδη και η μουσική στην Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Μέσα από τις μνήμες και τις αφηγήσεις δύο γυναικών, της Εκάβης και της Νίνας, ο συγγραφέας σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του Νεοέλληνα μικροαστού, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα.

Πάθη, παράνομοι έρωτες, ματαιώσεις, ψέματα, απογοητεύσεις, θάνατοι συνθέτουν το παρελθόν των εμβληματικών αυτών γυναικών, αποκαλύπτοντας έτσι την παθογένεια των Νεοελλήνων να απελευθερωθούν από τις καταπιεστικές δομές της οικογένειας και κοινωνίας.

Το προσωπικό συνδιαλέγεται με το κοινωνικό και εθνικό παρελθόν, την ιστορία της Ελλάδας των νεότερων χρόνων, η οποία βρίθει από ένδοξες αλλά και τραγικές στιγμές.

Μια ερμηνεία στο παρόν της κρίσης αξιών και ταυτότητας του σήμερα μέσα από μια κωμικοτραγική Ταχτσική ιστορία του χθες.

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, Δραματοποίηση: Σάββας Κυριακίδης, Σκηνικά: Εδουάρδος Γεωργίου, Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής, Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Κινησιολογία: Λία Χαράκη, Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Μουσική Επιμέλεια/Σύνθεση Ήχων: Γιώργος Κολιάς, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάκης Μεζόπουλος και Βοηθός Σκηνογράφου: Θέλμα Κασουλίδου

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):

Ανδρέας Τσέλεπος, Στέλλα Φυρογένη, Ιωάννα Σιαφκάλη, Αντωνία Χαραλάμπους, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Θέα Χριστοδουλίδου, Σώτος Σταυράκης, Δημήτρης Αντωνίου, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Πολυξένη Σάββα, Αννίτα Σαντοριναίου, Λουκάς Ζήκος, Έλενα Δημητρίου, Κύνθια Παυλίδου, Χριστίνα Χριστόφια, Ερμίνα Κυριαζή, Παναγιώτης Λάρκου, Κρίστη Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους και Γιώργος Κυριάκου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy