Στην Επ. Παιδείας το θέμα των εξετάσεων των τετραμήνων

Ανοίγει εκ νέου η συζήτηση μετά από εγγραφή του θέματος από την Κ.Ο. του ΑΚΕΛ

Οι αντιδράσεις της ΟΕΛΜΕΚ, των οργανωμένων γονιών και των μαθητών στην εισαγωγή των εξετάσεων των τετραμήνων στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς και τα μέτρα που ενδεχόμενα προτίθεται να πάρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να επιλύσει τη διαφορά που προέκυψε στο ζήτημα ανάμεσα στο Υπουργείο και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και εταίρους του, πρόκειται να απασχολήσουν την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη μετά από πρόταση των βουλευτών του ΑΚΕΛ Γιώργου Κ. Γεωργίου, Αντρέα Καυκαλιά και Γιώργου Τ. Γεωργίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, επεσήμανε ότι επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για συζήτηση του θέματος στη Βουλή ώστε να φανεί τι θα γίνει ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς.

Να σημειώσουμε ότι το ζήτημα των τετραμήνων αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία τριβής μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου Παιδείας, ενώ σε δημοψήφισμα που έγινε κατά μεγάλη πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί απέρριψαν τη σχετική ρύθμιση.

Ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αφού, όπως επανειλημμένως έχουν σημειώσει οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, το σχολείο θα μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο που θα εκτοξεύσει το άγχος των παιδιών και την παραπαιδεία στα ύψη. Εξάλλου σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ανέφερε πως προτίθεται να εισηγηθεί όπως ανασταλεί το σύστημα εξετάσεων ανά τετράμηνο για ένα χρόνο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να προετοιμαστούν καλύτερα, έτσι ώστε να μη θυματοποιηθούν τα παιδιά.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy