Στην Ευρώπη επανακρατικοποιούνται, στην Κύπρο ιδιωτικοποίούνται

ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ: Στην Ευρώπη το κράτος ανακτά τους οργανισμούς για το νερό και το ρεύμα, στην Κύπρο προωθείται η ιδιωτικοποίηση τους

Η βουλή ενέκρινε το νόμο για τις αποκρατικοποιήσεις και ένα χρόνο μετά προωθείται το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, επισήμανε ο γγ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι ενώ σήμερα στην Ευρώπη το κράτος ανακτά τους οργανισμούς για το νερό και το ρεύμα, στην Κύπρο προωθείται η ιδιωτικοποίηση τους.

Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών καθώς κάτι τέτοιο δεν συμφέρει στους πολίτες.

Ο κ. Νεοφύτου, ζήτησε επίσης την αντίδραση όλων των εργαζομένων στην προσπάθεια ξεπουλήματος των ημικρατικών οργανισμών.

 

Αλέκος Τρυφωνίδης: Η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς το ξενοδόχο

Το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών βαφτίστηκε ως επένδυση από την κυβέρνηση η οποία επειδή δεν καταφέρνει να φέρει επενδυτές πουλά την ΣΥΤΑ, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης.

Τόνισε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς το ξενοδόχο καθώς υπάρχει σύνταγμα το οποίο καθορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΣΥΤΑ, το οποίο για να αλλάξει θα πρέπει να αποφασίσουν τα 2/3 της βουλής.

Το κράτος, είπε, αντί να κυνηγά τους φοροφυγάδες και όσους έφαγαν ξεπουλούν τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Μιλώντας ως μέλος του εκτελεστικού του ΔΗΚΟ ο κ Τρυφωνίδης υπενθύμισε την απόφαση του κόμματος εναντίον των αποκρατικοποιήσεων.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy