Στην οικογένεια στρέφονται οι έρευνες για τον Αμοιρίδη

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για το πτώμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης. Ο Έλληνας διπλωμάτης αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες, ενώ η βραζιλιάνικη αστυνομία ανακρίνει στη σύζυγό του. Προσήχθη και ανακρίθηκε και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία εκτιμά πως ο άνδρας που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο είναι ο Έλληνας πρέσβης, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις εν αναμονή και της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το εγκαταλελειμένο αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί προ ημερών από τον κ. Αμοιρίδη.

AMOIRIDIS

Ανακρίνονται η σύζυγος και ένας αστυνομικός

Την ίδια στιγμή η αστυνομία έχει ήδη προσαγάγει τη σύζυγο του κ. Αμοιρίδη, ενώ, όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ δεν αποκλείεται η υπόθεση να σχετίζεται με έγκλημα πάθους.

Τη νύχτα οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν έναν αστυνομικό στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνιση του κ. Αμοιρίδη.
Βραζιλιάνικα μέσα, πάντως, μεταδίδουν ότι βρέθηκε αίμα σε έναν καναπέ στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη στο Ρίο.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στη Βραζιλία

Πηγές του υπουργείου προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία ώστε να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το πτώμα βρισκόταν μέσα στο λευκό αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί ο πρέσβης, κάτω από μία γέφυρα σε μία από τις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο Ρίο.

Πρόκειται για μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Το πρακτορείο σημειώνει, ακόμη, πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την εικόνα του Ρίο μόλις τέσσερις μήνες αφότου η πόλη αυτή φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρακτορείο προσθέτει πως η εγκληματικότητα στο Ρίο βρίσκεται σε άνοδο και πως η Πολιτεία έχει μεγάλα χρέη και συχνά δεν μπορεί να πληρώνει εγκαίρως –ακόμη και καθόλου– τους μισθούς των αστυνομικών και άλλων υπαλλήλων της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy