Στην Κύπρο αύριο η Μογκερίνι για επίσκεψη εργασίας

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί αύριο, 24 Ιουλίου, στην Κύπρο η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κα Μογκερίνι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Όπως αναφέρεται, στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και η Ενεργειακή Διπλωματία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από τον κ. Κασουλίδη στις εξελίξεις στη Συρία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος μπορεί να συνδράμει των ευρύτερων προσπαθειών και εμπλοκής της ΕΕ στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη εμπίπτει στο πλαίσιο των επαφών της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος θα γίνει, επίσης, δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και, ακολούθως, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ακόμα, θα έχει συνάντηση με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας.

Με την Μογκερίνι θα συναντηθεί ο Ακιντζί την Παρασκευή

Με την Υπάτη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι θα έχει συνάντηση αύριο, Παρασκευή, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.15πμ.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy