Στην Κύπρο η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα, για μονοήμερη επίσκεψη, η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα γίνει το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται περιφερειακά θέματα και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, δεδομένων των άριστων σχέσεων που διατηρεί με τις χώρες της περιοχής.

Θα συζητηθεί επίσης το Κυπριακό και θέματα τρομοκρατίας.

Η επίσκεψή της κυρίας Μογκερίνι αφορά και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να κληθούν ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να μιλήσουν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας.

Επίσης η κυρία Μογκερίνι θα συναντηθεί στις 11 και 15 στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy