Στην Κύπρο το βαρύτιμο τρόποιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Το πλέον αναγνωρίσιμο τρόπαιο στην ιστορία του Παγκόσμιου Αθλητισμού, το χρυσό αγαλματίδιο που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια στην ομάδα που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου βρίσκεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο της περιοδείας «World Cup Trophy Tour» που διοργανώνει η FIFA με την Coca–Cola.

Ενόψει του Μουντιάλ 2018 που θα γίνει το καλοκαίρι στη Ρωσία, το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιεί περιοδεία σε διάφορες χώρες του κόσμου και για πρώτη φορά, η Κύπρος εντάχθηκε στους σταθμούς της περιοδείας του.
Η επίσημη τελετή υποδοχής έγινε το πρωί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ενώ στη συνέχεια, ο κόσμος θα μπορεί να δει το τρόπαιο στο ΓΣΠ.

Το τρόπαιο συμβολίζει τη δύναμη της νίκης και την οικουμενικότητα του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας που έχει επιλεγεί να είναι μεταξύ των 50 χωρών από όλο τον κόσμο  στις οποίες θα περιοδεύσει το τρόπαιο, Συγχαίρω την Coca – Cola που δίνει την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να δουν για πρώτη φορά από κοντά αυτό το ιστορικό τρόπαιο ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκ μέρους της ΚΟΠ, χαιρετισμό στην εκδήλωση υποδοχής του τροπαίου απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως ιστορική για την Κύπρο και το Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Μυλωνά:
«Εξοχώτατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγαπητοί προσκεκλημένοι.

Είναι με ιδιαίτερα χαρά που ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποδεχτήκαμε την πρόσκληση από την Coca – Cola για να είμαστε παρόντες σήμερα εδώ, στην Συνέντευξη Τύπου για την επίσημη υποδοχή του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την Κύπρο, για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη χώρα μας το πλέον αναγνωρίσιμο τρόπαιο στην ιστορία του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζουμε τη χαρά μας που για πρώτη φορά οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το βαρύτιμο τρόπαιο.
 Το ποδόσφαιρο είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο και είμαι σίγουρος πως τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην διαρκή προσπάθεια μας για προώθηση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.
Ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου FIFA και την Coca – Cola που συμπεριέλαβαν την Κύπρο στους σταθμούς της περιοδείας του τροπαίου του Μουντιάλ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Ρωσία.
Προκαλεί σε όλους μας δέος η παρουσία εδώ στο νησί μας του τροπαίου, η κατάκτηση του οποίου αποτελεί όνειρο ζωής για όλους τους ποδοσφαιριστές και την απόλυτη καταξίωση για αυτούς που κατάφεραν να το σηκώσουν.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Coca – Cola σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει με την ευκαιρία της παρουσίας του τροπαίου του Μουντιάλ στην Κύπρο και ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στο να ζούμε σήμερα αυτές τις μοναδικές στιγμές στην Κύπρο μας».
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy