Στην Κομισιόν η καταστροφή της παραλίας Natura στον Ακάμα

Να ληφθούν ενέργειες για  προστασία της περιοχής  ζητά ο Ν. Συλικιώτης

 

Ενώπιον της Κομισιόν έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, τα απαράδεκτα γεγονότα σχετικά με την καταστροφή της παραλίας Natura στον Ακάμα ζητώντας να ληφθούν ενέργειες για προστασία της περιοχής.

Παρ’ όλο που την ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες έχουν οι αρμόδιοι της πολιτείας, λόγω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, ο κος Συλικιώτης απευθύνθηκε και στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, με ερώτηση που απέστειλε στην Κομισιόν με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος ζήτησε να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κομισιόν ώστε να προστατεύσει την περιοχή Natura στον Ακάμα, η οποία, όπως σημειώνει, αποτελεί μοναδικό οικότοπο με ύψιστη περιβαλλοντική σημασία, τόσο για την Κύπρο όσο και για την ΕΕ.

Ο Ν. Συλικιώτης ενημέρωσε την Κομισιόν πως στην εν λόγω παραλία, η οποία ανήκει σε ζώνη προστασίας της φύσης και στο πρόγραμμα Natura 2000, εισήλθαν μπουλντόζες για τη διοργάνωση εκδήλωσης. Εξήγησε δε πως αφού χρησιμοποιήθηκε παράνομα μηχάνημα για διαμόρφωση της άμμου, στήθηκε εξέδρα. Όπως τόνισε, στο βωμό του κέρδους καταστράφηκε η φύση και το περιβάλλον, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για καταστροφή των φωλιών των χελώνων του είδους καρέτα-καρέτα που βρίσκονταν στην αμμουδιά.

Παρ’ όλο που έχει ανακοινωθεί πως η εκδήλωση εν τέλει δεν θα γίνει, η ζημιά στην περιοχή έχει ήδη προκληθεί και είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα ώστε να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy