Στην Ολομέλεια ο διορισμός της Μ. Λοττίδη στη θέση του Επ. Διοικήσεως

Στην Ολομέλεια οδηγείται η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό της κας Μαρίας Στυλιανού – Λοττίδη στη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως.

Όπως προκύπτει από τη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, όπου συζητήθηκε σήμερα το θέμα, υπέρ του διορισμού της κας Λοττίδη τάσσεται ο ΔΗΣΥ, εναντίον το ΑΚΕΛ και επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, και Οικολόγοι.

Εξηγώντας τη θέση του ΑΚΕΛ κατά της κυβερνητικής πρότασης, ο βουλευτής του κόμματος Άριστος Δαμιανού είπε:

«Ο διορισμός Επιτρόπου Διοικήσεως έρχεται για έγκριση ή απόρριψη στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μας τέθηκε ως γνωστό από την κυβέρνηση μια συγκεκριμένη πρόταση. Εδώ και χρόνια ως ΑΚΕΛ μελετούμε επισταμένα και ανησυχούμε για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως  γιατί ακριβώς αφορά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Έχουμε την άποψη και με βάση την περιγραφή των κριτηρίων που τίθενται και στην ίδια νομοθεσία πως υπάρχει  αριθμός ατόμων  και μέσα στην ίδια την υπηρεσία του Επιτρόπου Διοικήσεως που θα μπορούσαν με απόλυτη επάρκεια να πληρώσουν αυτή τη θέση και επομένως μαζί και με μια σειρά άλλους παράγοντες  που θα αναπτύξουμε στην Ολομέλεια της Βουλής έχουμε τοποθετηθεί αρνητικά  σ’ αυτή την πρόταση της Κυβέρνησης ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.»

Συμμαχία Πολιτών, ΕΛΑΜ, Κίνημα Αλληλεγγύη θα τοποθετηθούν επίσης στην Ολομέλεια, αφού δεν είχαν βουλευτή παρόν στη συνεδρία.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου τάσσεται εκ των προτέρων υπέρ του διορισμού της κας Λοττίδη, κάτι το οποίο εξέφρασε και δημόσια.

Παρόν στη συνεδρία ήταν ο ΥΔΔΤ Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος επεξήγησε το σκεπτικό της πρότασης για διορισμό της κας Λοττίδη στο συγκεκριμένο πόστο, ενώ κατέθεσε και σχετικό έγγραφο που επεξηγεί την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy