Στην παράταση οι Warriors (video)

Σε έναν εντυπωσιακό πρώτο αγώνα στη σειρά των τελικών του NBA, οι Golden State Warriors νίκησαν στην παράταση τους Cleveland Cavalliers με 108 – 100.

Ο LeBron James προσπάθησε να τα κάνει ΟΛΑ. Ο Kyrie Irving ήταν εξαιρετικός. Οι Cavaliers πάλεψαν όσο μπορούσαν στο Game 1 των Τελικών του ΝΒΑ, όμως από τη στιγμή που το ματς πήγε στην παράταση, δεν μπορούσαν να κλέψουν και τη νίκη στην Oracle Arena. Οι Warriors επικράτησαν με 108-100, έκαναν το 1-0 και κρατούν το θετικό αποτέλεσμα. Διότι δεν έπαιξαν σύμφωνα με τα στάνταρ τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έκαναν καλή δουλειά.

Δείτε στιγμιότυπα εδώ

Ατομικό ρεκόρ ο LeBron, ηγέτης ο Curry, καθοριστικός o Iguodala

Ο LeBron ήταν ανά διαστήματα ασταμάτητος. Εκανε ατομικό ρεκόρ στους Τελικούς με 44 πόντους (16-30 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 6/10 βολές), μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκανε όμως και τέσσερα λάθη. Είχε στο πλευρό του έναν πολύ καλό Irving (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ σε 34 λεπτά συμμετοχής), που όμως αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε της παράτασης τραυματίας. Ο Timofey Mozgov (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν το δεύτερο στήριγμα του James, όμως από εκεί και πέρα, πλην του Tristan Thompson (έβαλε το πρώτο καλάθι του ματς, έμεινε στους δυο πόντους, αλλά μάζεψε 15 “σκουπίδια), κανείς δεν βοήθησε.

Κορυφαίος των Warriors ήταν ο MVP της φετινής σεζόν Stephen Curry (26 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), με τον Andre Iguodala να δίνει σπουδαίες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο (15 πόντοι) και να κάνει και τρομερή δουλειά στο μαρκάρισμα του James. Thompson και Bogut είχαν εκλάμψεις, ο Draymond Green ταλαιπωρήθηκε από νωρίς με τα φάουλ, αλλά και πάλι, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπους για να επιβιώσουν, να κρατήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να πάρουν το ματς έστω και με… περιπέτεια.

Σαρωτικοί στο ξεκίνημα οι Cavaliers, ισορρόπησαν γρήγορα οι Warriors

Με τον LeBron να ξεκινά “ζεστός”, οι Cavaliers προσπάθησαν να “φρενάρουν” το κοινό της Oracle Arena που ήταν σε… έξαλλη κατάσταση. Ο James πέτυχε 9 πόντους, ο Irving τρίποντο και το 11-16 στο 8′ ήταν γεγονός. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χάρη κυρίως στον ηγέτη τους που είτε σκόραρε, είτε πάσαρε, είτε έβαζε σουτ από την περιφέρεια, όπως έκανε τη στιγμή του 13-26! Το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-29) έμοιαζε κολακευτικό για τους Warriors, που όμως πήραν πόντους από τον Speights (επέστρεψε μετά από ένα μήνα) για να μαζέψουν τη διαφορά και να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Μέχρι να βάλει ο Curry τρίποντο από τη δεξιά γωνία (13ο στα 14 στα playoffs!) και φέρει το ματς στα ίσα. Κάπου εκεί, το ματς έγινε ροντέο, με τον Steph και τον Thompson να εκτελούν από τα 7μ.25 και τους Cavs να “επιβιώνουν” μετά βίας χάρη στον LeBron που είχε προηγουμένως χάσει μερικά εύκολα σουτάκια. Το 48-51 της ανάπαυλας (μετά από ένα “τρελό” τρίποντο του JR Smith) ήταν ό,τι χρειαζόμασταν. Ο LeBron (19/3/3) κι ο Curry (14/2/4) ήταν οι δυο πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ακριβώς όπως ακριβώς το περιμέναμε.

Ντέρμπι ολκής, πόντο πόντο, σίδερο στο μηδέν και παράταση

Ο Irving πήρε τη σκυτάλη από τον James στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και οι Cavs κράτησαν το προβάδισμα μαζί με μια μικρή διαφορά, μέχρι ο Klay να βρει το χέρι του και να πάει το ματς ξανά στον πόντο (64-65) στα πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο οποίο είχαμε ισοπαλία (73-73), για να ανέβει ακόμη περισσότερο η ένταση και η αγωνία. O LeBron είχε ήδη φτάσει τους 31…

Το τέταρτο δωδεκάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Warriors. O Iguodala έβαλε τρίποντο κι ο Livingston lay-up για το 78-75, αλλά η κατάσταση άλλαξε ξανά γρήγορα. Πως; Με τον LeBron να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο και να δίνει το προβάδισμα στους Cavaliers (82-86) για να καλέσει εσπευσμένα timeout ο Kerr. Ηταν η στιγμή που ο Τελικός έγινε ξαφνικά μια… τρέλα. Εκπληκτικός ρυθμός, το ένα καλάθι μετά το άλλο, απαντήσεις στις απαντήσεις και ο αγώνας στον πόντο. Συνεχώς.

Τρίποντο από τον James για το 96-96 (έφτασε τους 42), ο Klay Thompson αστόχησε από τα 7μ.25, ο Mozgov σπατάλησε δυο επιθέσεις κι ο Curry έβαλε μπροστά τους Warriors. Ο Mozgov πήρε κι άλλη προσπάθεια, κέρδισε φάουλ από τον Bogut και έβαλε τις βολές για το 98-98 στα 31.9″. Ο Curry πέρασε τον Irving, αλλά κόπηκε στο lay-up από τον κοντό των Cavs, οι οποίοι είχαν τα τελευταία 24″ στη διάθεσή τους. Τι έγινε; Η μπάλα πήγε στα χέρια του James, ο οποίος βρήκε σίδερο από μακρινή απόσταση, όπως έγινε και με τον Shumpert σε μια εκτός ισορροπίας προσπάθεια στο απόλυτο μηδέν. Παράταση!

Εκεί ο Barnes έβαλε μεγάλο τρίποντο από τη γωνία για το 105-98 για ένα σερί 7-0, 2:02 πριν το τέλος. Οι Cavaliers έμειναν χωρίς πόντο γι’ αυτά τα τρία λεπτά, έχασαν τον Irving και συμβιβάστηκαν με την ήττα τους. Δεν έχασαν τον πόλεμο. Εχασαν την πρώτη μάχη και τώρα θα ανασυνταχθούν εν όψει της συνέχειας.

Οι πέντε καλύτερες φάσεις του πρώτου τελικού:

ΠΗΓΗ: nba.sport24.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy